Τις προηγούμενες μέρες το σούπερ μάρκετ έγινε spot κοινωνικών παρατηρήσεων. Οι άνθρωποι, ωστόσο, τείνουμε να μετατρεπόμαστε σε κάπως ασυνείδητα όντα όταν μπαίνουμε με τη λίστα μας σε ένα κατάστημα, κυρίως λόγω της αδιαφορίας μας για το πώς οι δικές μας πράξεις και κινήσεις μπορεί να ενοχλούν πρακτικά τους άλλους.

Ναι, όσο πολιτισμένη κι αν νομίζεις ότι είσαι, ενδέχεται να έχεις κάνει ένα από τα παρακάτω φάουλ στο σούπερ μάρκετ. Μην εκνευρίζεσαι, όλοι τα έχουμε κάνει. Αν θα τα διορθώσουμε; Προσπαθούμε.

Αφήνεις το καρότσι σου στη μέση του διαδρόμου

Κάποιες φορές μπορεί να είναι κάπως βαρετό το να πρέπει να μεταφέρεις ένα γεμάτο καρότσι στον διπλανό διάδρομο απλά για να προσθέσεις ένα πακέτο μακαρόνια. Παρόλα αυτά το να το αφήνεις στη μέση του πουθενά, αναγκάζοντας τους άλλους να παίζουν συγκρουόμενα με τα δικά τους για να καταφέρουν να περάσουν, δεν είναι καθόλου κουλ.

Περνάς ένα μισάωρο μαλώνοντας με τον/την ταμεία

Αφού έχεις πάρει και τα μακαρόνια σου έχοντας ενοχλήσει κόσμο με το καρότσι σου, αποφασίζεις να ρίξεις έναν χαλαρό καυγά με τον άνθρωπο που σε εξυπηρετεί στο ταμείο. Ή θα κάνεις το σχόλιό σου όσο πιο σύντομα γίνεται ή θα πας να μιλήσεις στον προϊστάμενό του/της. Σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες, περιμένουμε κι άλλοι πίσω σου. Και μάντεψε: τον/την ταμεία τον/την χρειαζόμαστε περισσότερο από εσένα σε αυτή τη φάση.

Παρατάς το άδειο καρότσι σου οπουδήποτε

Υποθέτω πως δεν είδες πως είναι όλα συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένα σημεία;

Πηγαίνεις με πάνω από 10 προϊόντα στο ταμείο express

Ναι, όταν η ταμπελίτσα αναγράφει “10”, κυριολεκτεί, δεν είναι χιούμορ.

Φέρνεις υπερβολικά πολλά κουπόνια

Το να προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα και να εκμεταλλεύεσαι προσφορές, είναι κάτι παραπάνω από ΟΚ. Παρόλα αυτά, το να ξοδεύεις τον χρόνο όλων των υπόλοιπων που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, δεν είναι.

Κινείσαι στους διαδρόμους σαν να κάνεις παρέλαση

Η βραδύτητα είναι εκνευριστική για πολλούς. Το να περιφέρεσαι “χαζεύοντας” τα ράφια σαν να είναι αυτός ο αγαπημένος σου τρόπος διασκέδασης, σου εγγυώμαι πως εκνευρίζει τους γύρω σου που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και πού θα το βρουν. Και πού είναι το πρόβλημα; Στέκεσαι μπροστά τους χωρίς προφανή λόγο.

Αφήνεις το καρότσι σου στη σειρά του ταμείου για να κρατήσεις θέση

Για όσους βιάζονται να εξυπηρετηθούν, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες, το καρότσι σου θα μείνει εκεί και η εξυπηρέτηση θα συνεχιστεί με ή χωρίς εσένα. Συγγνώμη.

Παραγγέλνεις πάνω από 20 είδη αλλαντικών στο ντελικατέσεν

Μην είσαι ο τύπος που παραγγέλνει είκοσι διαφορετικά είδη αλλαντικών, όταν γύρω του περιμένουν δέκα ακόμα άνθρωποι να αγοράσουν πέντε φέτες καπνιστή γαλοπούλα. Απλά μην.

Πιάνεις κουβέντα με τον/την ταμεία

Κάνεις τους γύρω σου να αναρωτιούνται αν σου μιλάει κανείς στο σπίτι.

Φέρεσαι επιθετικά τρέχοντας στους διαδρόμους

Ναι, εσύ που έχεις σκεφτεί όλα τα παραπάνω και μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ σίγουρος ότι θα φύγεις εκνευρισμένος. Κοιτάζεις τους άλλους επιθετικά και τους σπρώχνεις με το καρότσι σου; Σοβαρά. Ειλικρινά, καταλήγεις πιο εκνευριστικός κι απ’ τον τύπο που λέει ανέκδοτα στην ταμεία όσο γεμίζει όσο πιο αργά γίνεται την επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα του.

featured image: Kavyar