Η τέχνη λένε, σώζει ζωές. Και ενώ δεν το αμφισβητήσαμε ποτέ, σε αυτές τις δύσκολες για όλους μέρες συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο άσχημα αν δεν είχαμε βιβλία να διαβάσουμε, μουσική να ακούσουμε, και ταινίες να δούμε. Οι 10 ταινίες που ακολουθούν, είναι όλες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα.

The Theory of Everything (2015)

Ο Eddie Redmayne, κέρδισε το πρώτο του όσκαρ ως Steven Hawking στην ταινία “The Theory of Everything”. Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή του αστροφυσικού Steven Hawking από την οπτική της συμφοιτήτριας του στο Cambridge και μετέπειτα γυναίκα της ζωής του, Jane Wilde.

Suite Francaise (2014)

Στην κατεχόμενη Γαλλία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς η Γαλλίδα Lucile Angelier περιμένει νέα από τον άντρα της που είναι αιχμάλωτος πολέμου, ανθίζει μέσα της ο έρωτας για τον Γερμανό στρατιώτη Lieutenant Bruno von Folk.

The King (2019)

Ο Timothée Chalamet, ενσαρκώνει στην ταινία “The King”, τον πρίγκιπα Hal, ο οποίος στέφεται βασιλιάς Henry V μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο νεαρός βασιλιάς έρχεται αντιμέτωπος με τον πόλεμο, την πολιτική αλλά και τα συναισθήματά του.

Elisa & Marcela (2019)

Η ισπανική, βιογραφική και ρομαντική ταινία “Elisa & Marcela”, είναι βασισμένη στην ιστορία αγάπης της Elisa Sánchez Loriga και της Marcela Gracia Ibeas. Οι δύο αυτές γυναίκες ήταν οι πρώτες στην ιστορία που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, χάρη στην ταυτότητα του Mario Sánchez που έκλεψε η Elisa.

Anna Karenina (2012)

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Leo Tolstoy “Anna Karenina”, πήρε μορφή ταινίας για δεύτερη φορά, το 2012. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Keira Knightley και ο Jude Law, ενσαρκώνουν ένα παντρεμένο ζευγάρι της υψηλής κοινωνίας του 19ου αιώνα. Τι συμβαίνει όμως όταν η Anna κάνει μία σχέση ζωής με έναν άλλον άνδρα;

Dallas Buyers Club (2013)

https://www.youtube.com/watch?v=U8utPuIFVnU

Η ταινία “Dallas Buyers Club”, είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας, και έχει βραβευτεί με 3 όσκαρ. Στο Τέξας, τη δεκαετία του ‘80, ο Ron Woodroof τον οποίο υποδύεται ο Matthew McConaughey, ανακαλύπτει ότι έχει AIDS και οι γιατροί του δίνουν μόνο 30 μέρες ζωής.

The Danish Girl (2015)

Δανία, Κοπεγχάγη, 1926. Ο Einar Wegener και η γυναίκα του Gerda, είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, και είναι και οι δύο ζωγράφοι. Όταν κάποια μέρα ο Einar ποζάρει για τη γυναίκα του φορώντας ένα φόρεμα, η ζωή τους αλλάζει. Η ταινία “The Danish Girl”, είναι η ιστορία και το ταξίδι της αυτογνωσίας που οδήγησε στην πρώτη αλλαγή φύλου που έγινε ποτέ.

Suffragette (2015)

Στο Λονδίνο του 1912, μία νέα εργαζόμενη γυναίκα συνειδητοποιεί πως μόνο μέσα από αγώνες θα κερδίσει την αξιοπρέπεια που της αναλογεί τόσο στον εργασιακό της χώρο, όσο και στο σπίτι της. Το πολιτικό δράμα “Suffragette”, αναφέρεται στο κίνημα των γυναικών του 19ου αιώνα που είχε ως στόχο την κατοχύρωση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών.

Raeging Bull (1980)

Σε σκηνοθεσία του Martin Scorsese, ο Robert De Niro ενσαρκώνει τον μποξέρ Jake LaMotta. Η βιαιότητα του που τον βοήθησε τόσο πολύ στην καριέρα του, του κατέστρεψε τη ζωή. Η ταινία, βραβεύτηκε με 2 όσκαρ.

Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

Ο πολεμιστής Master Li Mu Bai αποφασίζει να αποσυρθεί και εμπιστεύεται το πολύτιμο σπαθί του, στη φίλη του Yu Shu Lien, με σκοπό να το μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος. Κάποιος όμως κλέβει το σπαθί, και η αναζήτησή του ξεκινά.

featured image: Medium