Καταλήξαμε πως τις αγαπημένες μας ταινίες τις οφείλουμε στα 90s. Ορίστε οι δέκα αποδείξεις:

American Pie (1999)

Η ταινία αυτή ακολουθεί τέσσερις τελειόφοιτους σε όλη τους την πορεία μέχρι τη στιγμή που θα χάσουν την παρθενιά τους στον χορό του σχολείου.

Microsoft

Fight club (1999)

Με πρωταγωνιστές τον Brad Pitt και τον Edward Norton, η ταινία αυτή εξερευνά  και παρουσιάζει τις διαφορετικές προσδοκίες που υπάρχουν απέναντι στον Αμερικανικό ανδρισμό. 

Εμείς οι περίεργοι του «όλα ή τίποτα»
The Fincher Analyst

Αγαπημένη ατάκα: “The things you own end up owning you”

American Beauty (1999)

Μία από τις πιο κλασικές ταινίες που αγγίζει το θέμα της σεξουαλικότητας και αντανακλά τις τάσεις των 00s. 

Bustle

Forrest Gump (1994)

Οι προεδρίες των Kennedy και Johnson, το σκάνδαλο του Watergate, ο πόλεμος στο Vietnam είναι κάποια από τα γεγονότα που ξετυλίγονται παράλληλα με τη ζωή ενός άνδρα από την Alabama με IQ 75.

Indie Wire

Good Will Hunting (1997)

Η ταινία αυτή παρουσιάζει την ζωή ενός αυτοδίδακτου ευφυή νέου ο οποίος  περνάει απαρατήρητος μέχρι τη στιγμή που ανώνυμα λύνει ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα που είχε θέσει ένας από του καθηγητές τους πανεπιστημίου. 

Hollywood Reporter

Schindler’s List (1993)

Σκηνοθετημένη από τον Steven Spielberg και βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία διαδραματίζεται κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και εστιάζει στον Oskar Schindler, έναν επιχειρηματία ο οποίος γίνεται ήρωας καθώς σώζει εκατοντάδες Εβραίους από τους Ναζί. 

Museum of the moving image

The Sixth Sense (1999)

Αν δεν έχεις δει αυτή την κλασική ταινία του Bruce Willis σχετικά με ένα αγόρι που βλέπει νεκρούς ανθρώπους, σταμάτα ό,τι κάνεις και δες την τώρα! 

IMDb

The Matrix (1999)

Αν σου αρέσουν οι sci-fi ταινίες, το The Matrix είναι σίγουρα του γούστου σου. Ένας hacker μαθαίνει από κάποιους μυστηριώδεις επαναστάτες για την πραγματική φύση της πραγματικότητας του και του ρόλου του στον πόλεμο. 

The spool

Titanic (1997)

Η περιγραφή για τον Τιτανικό είναι περιττή, καθώς αποτελεί μία από τις πιο κλασικές ταινίες που υπάρχουν. Αν δεν τον έχεις δει, κάνε τον δώρο στον εαυτό σου και απόλαυσε τον. 

Geek.com

10 things I hate about you (1999)

O Patrick και η Kat είναι πρότυπα νέων. Η Kat μας έδειξε ότι δεν πρέπει να αλλάζεις τον εαυτό σου για να ταιριάζεις με τα κοινωνικά standards. Από τη στιγμή που είσαι ο εαυτός σου, το σωστό άτομο θα είναι δίπλα σου για αυτό που ακριβώς είσαι. 

Teen Vogue
featured image: Intellectual Takeout