Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να συρρικνώσεις ή να εξαφανίσεις τους πόρους της επιδερμίδας σου αλλά μπορείς να τους κρύψεις.

Η Carol Mackie, Senior Artist της M.A.C Cosmetics, μοιράστηκε στο beautyheaven.com μερικά μυστικά για να επιλέξουμε το καλύτερο μακιγιάζ για μεγάλους πόρους και ποιες τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιούμε για να τους κάνουμε να εξαφανιστούν.

Η απολέπιση είναι το παν

Αν έχεις μεγάλους πόρους, πρέπει να χρησιμοποιήσεις προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν στη βάση, δείχνοντας το δέρμα λείο. Η αλήθεια είναι ότι το να κάνεις τους πόρους σου λιγότερο ορατούς ξεκινά πολύ πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου.

Το δέρμα χρειάζεται βαθύ καθαρισμό για να αφαιρέσει την ξηρότητα της επιφάνειας και να αποφράξει τους πόρους. Εάν οι πόροι σας είναι μεγαλύτεροι, η απολέπιση είναι το κλειδί. Ένα φυσικό σφουγγάρι ή μια βούρτσα καθαρισμού θα καθαρίσει τους πόρους και θα λειάνει το δέρμα πριν το μακιγιάζ.

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιείς μία μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα. Αναζήτησε μία που καθαρίζει και συσφίγγει τους πόρους.

Προετοιμάστε το δέρμα 

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση με τα κατάλληλα προϊόντα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στους πόρους. Στην προετοιμασία, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό που είναι σχεδιασμένο για λιπαρούς ή μικτούς τύπους δέρματος. Μετά τον καθαρισμό, ενυδάτωσε πάντα με μια ελαφριά, ενυδατική φόρμουλα.

Το primer είναι ο καλύτερος σου φίλος

H πραγματική μαγεία που εξαφανίζει τους πόρους. Μία βάση που ελαχιστοποιεί τους πόρους θα κάνει θαύματα και θα δημιουργήσει έναν λείο καμβά για το foundation σας.

Επίλεξε το σωστό foundation

Η επιλογή του σωστού τύπου foundation, concealer και πούδρας κάνει τη διαφορά.

Αναζήτησε μια φόρμουλα που ελέγχει τη λιπαρότητα, καθώς θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των πόρων, θα βελτιώσει το δέρμα και θα θολώσει τις ατέλειες. Μια κρεμώδης βάση με μέτρια έως πλήρη κάλυψη θα σου προσφέρει άψογη κάλυψη όλη την ημέρα.