Επέστρεψες στη δουλειά μετά από τρεις γεμάτες μέρες από χαλάρωση, διασκέδαση, φύση, φίλους; Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ψάχνεις το επόμενο τριήμερο που έρχεται;

Έχω μερικές ιδέες για σένα.

Μην βάζεις όλα όσα απέφευγες όλη την εβδομάδα, την Παρασκευή

Μερικές φορές, το καλύτερο μέρος ενός τριήμερου δεν είναι στην πραγματικότητα οι μέρες εκτός γραφείου – αλλά οι μέρες χωρίς το λιγότερο αγαπημένο σου κομμάτι στη δουλειά. Είναι ο προϊστάμενος; οι βαρετές συναντήσεις; ένας συνάδελφος που πρέπει να ανεχθείς;

Αν, για παράδειγμα, απλώς καταφέρεις να συντονίσεις το πρόγραμμα της Παρασκευή να μην περιλαμβάνει εκείνα που σε ενοχλούν, τότε μπορεί να αρχίσεις να νιώθεις τον καρδιακό σου ρυθμό να μειώνεται από το βράδυ της Πέμπτης. Κλείσε τις εκκρεμότητές σου με τον συνάδελφο που δεν συμπαθείς μέσα στην εβδομάδα, εφόσον είναι δυνατόν. Όσο περνάει από το χέρι σου μην αφήνεις σημαντικές δουλειές για την Παρασκευή.

Προετοίμασε ένα ενδιαφέρον γεύμα κάθε Παρασκευή

Οι καθημερινές είναι εύκολες για να πούμε: «Λοιπόν, θα είμαι μίζερη ούτως ή άλλως, οπότε μπορώ επίσης να φάω μια μαραμένη σαλάτα που ταιριάζει με τη διάθεσή μου». Ευτυχώς, την Παρασκευή είσαι σε καλύτερο mood ώστε να κεράσεις δύο κομμάτια πίτσα τον εαυτό σου ή ό,τι άλλο θέλεις. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να ετοιμάσεις το γεύμα σου από το προηγούμενο βράδυ και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να φας τις φακές από την Τετάρτη.

Φύγε λίγο νωρίτερα από το γραφείο τις Παρασκευές

Το δεύτερο μισό της Παρασκευής μοιάζει ήδη με σαββατοκύριακο. Αν όχι όλες τις Παρασκευές αλλά έστω κάποιες, πήγαινε νωρίτερα στη δουλειά (ή και όχι) και φύγε ένα τέταρτο νωρίτερα από το συνηθισμένο το απόγευμα. Αν κάνεις την πρόσθεση για όλη την εβδομάδα, είναι συνολικά μία ώρα κι ένα τέταρτο νωρίτερα από το συνηθισμένο και κάπως έτσι κάνεις την επανάστασή σου σε αυτήν την Καπιταλιστική Κόλαση.

Πήγαινε σε μια κηδεία

Η σατανική συμβουλή μου είναι να υπολογίσεις πόσες Παρασκευές συνολικά θέλεις να βρίσκεσαι στην εταιρεία και μετά την πρώτη σου εβδομάδα εκεί, διέρρευσε πως έχεις πολλές θείες. Αν πρέπει να πεις περισσότερες λεπτομέρειες, πες «Ξέρεις πώς ήταν εκείνες οι εποχές, έκαναν πολλά παιδιά», το οποίο θα κλείσει κάθε συζήτηση καθώς κανείς δεν θέλει να μάθει περισσότερα ούτε για την εποχή, ούτε για τις θείες σου.

Να είσαι τόσο κακός στη δουλειά σου που κανείς δεν σου ζητά να κάνεις τίποτα την Παρασκευή

Εάν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου, δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ξανά γενικά. Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να το πετύχεις, τα κακά νέα είναι ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου.