Αν διαβάσεις και ακολουθήσεις τα παρακάτω σε μισή ώρα θα έχεις τέσσερα ποτήρια Pumpkin Spice White Russia και τριάντα μπισκότα με ginger.

Tι θα χρειαστείς για το Pumpkin Spice White Russia:

*4 ginger cookies, θρυμματισμένα 1 κουταλάκι μέλι 3/4 της κούπας λικέρ καφέ π.χ. Kahlúa 2/3 της κούπας βότκα 1 1/2 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών (ισόποσα κανέλα, ginger, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)

Πώς θα το φτιάξεις:

Τοποθέτησε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα πιάτο. Τρίψε το χείλος 4 ποτηριών με μέλι και μετά βούτηξέ τα στα ψίχουλα μπισκότων, όπως θα έκανες με τις margaritas. Ανακάτεψε το λικέρ καφέ, τη βότκα και το μείγμα μπαχαρικών σε ένα βάζο με μετρητή. Πρόσθεσε στα ποτήρια λίγο πάγο. Μοίρασε στα ποτήρια το μείγμα του καφέ και τη κρέμα γάλακτος.

*Για να φτιάξεις τα ginger cookies:

Τι θα χρειαστείς:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά ginger σε σκόνη 2 κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι αλάτι ¾ της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα ζάχαρη 1 αυγό ¼ κούπα μελάσα ⅓ της κούπας μείγμα ζάχαρης αρωματισμένης με κανέλα (για να έχεις αυτό το μείγμα θες 1/2 κούπα ζάχαρη με 2 κουταλιές κανέλα που μπορείς να τα έχεις για αρκετό καιρό σε καλά κλειστό βάζο)

Για να τα φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Κοσκίνησε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το ginger, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το βούτυρο και δούλεψε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Πρόσθεσε τα αυγά και τη μελάσα. Κοσκίνισε ξανά το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μπολ και δούλεψε τη ζύμη. Πλάσε και ρόλαρε κάθε μπισκότο στην αρωματισμένη ζάχαρη. Αράδιασέ τα μπισκότα με κενό 2 εκ μεταξύ τους σε ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήσε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους, περίπου δέκα λεπτά κι άφησε τα να κρυώσουν.

featured photo: www.countryliving.com