Κόντρα σε πανδημίες και καραντίνες, ο οίκος Chanel πραγματοποίησε το ετήσιο fashion show του, Métier d’ Art 2020/21, σε έναν εμβληματικό πύργο με μεγάλη ιστορική σημασία για την Γαλλία.

Το σκηνικό στο οποίο εξελίσσεται το setting  είναι το Château de Chenonceau, γνωστό και ως «Château des Dames» ή «Castle of Ladies», σύχναζαν κάποτε η Ντιάνα ντε Πουατιέ και η Αικατερίνη των Μεδίκων. Το συγκεκριμένο κάστρο ανήκει σε ένα ευρύτερο σύνολο κάστρων που βρίσκονται στην κοιλάδα του Λίγηρα και είναι γνωστά ως ο Κήπος της Γαλλίας -μάλιστα, το συγκεκριμένο είναι γνωστό και ως Chateau des Dames δηλαδή ο Πύργος των Κυριών, επειδή κατοικήθηκε κυρίως από γυναίκες.

Η συλλογή περιλαμβάνει checkerboard μίνι φούστες της δεκαετίας του 1960 με πούλιες, floral πλεκτά φορέματα, μαύρα σύνολα με φτερά, βελούδινα παλτό που φτάνουν στο πάτωμα και φορέματα για πάρτυ και events. Φετίχ αποτέλεσαν τα μεγάλα καπέλα, και τα μαύρα φορέματα σε λιτές γραμμές. Η συλλογή προωθεί νέες τάσεις της μόδας, όπως την χρήση κολάν αντί για καλσόν, τις τσάντες μινιατούρες κρεμασμένες από τον λαιμό. Τα χρώματα που κυριαρχούν, πέρα από το black and white, είναι το απαλό μπορντό, το μπλε ηλεκτρίκ και το ροζ.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial)

Το μακιγιάζ, προσωπικό στοίχημα της Creative Make-Up and Colour Designer της Chanel, Lucia Pica, ήταν ένα matte, μαύρο cat eye με μία update υπογραφή από τη Chanel ή αλλιώς ένα “Chateau smoke”, όπως ονομάζεται, δηλαδή ένα στρογγυλό smudge μαύρης σκιάς με ένα retro Twiggy cut crease twist.

Η Chanel ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας ένα μακιγιάζ ματιών κατάλληλο για όποιον φοράει μάσκα. Έτσι, η Pica είδε το συγκεκριμένο eye look μέσα από μια πιο φουτουριστική οπτική των 60’s, μετατρέποντας σε ένα smokey sci-fi.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucia Pica (@luciapicaofficial)

Η Lucia αντί να πάρει τον καθιερωμένο δρόμου της grunge, έδωσε μια πιο εναλλακτική λύση περιγράφοντας τα μάτια των μοντέλων με ένα διαστημικό cut crease που αγκάλιασε την εξωτερική γωνία και άφησε το κέντρο του ματιού γυμνό. “Η συλλογή ενσαρκώνει το αναγεννησιακό πνεύμα. Είναι μια πολύ σύγχρονη ερμηνεία των ισχυρών γυναικών που κατέχουν την ανεξαρτησία και τη δύναμη στα χέρια τους. Το look δίνει έμφαση στα μαύρα και matte μάτια που συνδυάζονται με λαμπερά χείλη και matte επιδερμίδα”.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucia Pica (@luciapicaofficial)

Ποιο είναι, εν τέλει, το κλειδί; Η εξισορρόπηση των έντονων ματιών σε συνδυασμό με τη φυσική επιδερμίδα και τα nude, shiny χείλη, το eye look της Lucia “μιλάει” από μόνο του.

Σημείωσε το, λοιπόν, ώστε να το έχεις κατά νου για το επόμενο meeting στο Zoom.

featured photo: MARIE ROUGE /www.elle.com/uk