Οτιδήποτε δεν είναι ξεκάθαρο μας γίνεται εμμονή. Αλλά όταν αποφασίζεις να μπεις σε μια τέτοια ιστορία σημαίνει πως ξέρεις που πας να μπλέξεις. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως η επικινδυνότητα να πληγωθείς είναι μικρότερη αλλά παίζουμε με τις πιθανότητες. Το μόνο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να θυμάσαι τα συν και τα πλην του να είστε friends with benefits.

+ Θα έχεις πάντα μια συντροφιά όταν νιώθεις μόνη

Θα γυρίζεις από το γραφείο και απλά δε θα σε γεμίζει ο τόπος. Θα ψάχνεις κάτι για να ξεχαστείς, μια παρέα λίγη ένταση λίγο πάθος. Δε θα χρειάζεται να λιώνεις πάντα στο Netflix με delivery. Υπάρχει για σένα το διάλειμμα από την πραγματικότητα, η πρόχειρη αγκαλιά και το έντονο πάθος.

– Απλά αυτό ο τύπος θα είναι συναισθηματικά απόμακρος

Ναι αν του πεις πως χτύπησες στη γωνία του κρεβατιού και μούδιασε το είναι σου, θα το κάνει «μάκια» να περάσει. Όμως δεν είναι αυτός που τον νοιάζει αν είσαι εκπρόθεσμη για το πρότζεκτ του μήνα. Αν η κολλητή σου χώρισε ή αν έχεις άγχος για μια προαγωγή που είναι προ των πυλών. Με αυτόν τον τύπο ζεις τις νύχτες σου και ανταλλάζετε στιγμές πάθους και μόνο. Πράγματα που τελειώνουν πριν καν προλάβει να ξημερώσει.

+ Θα έχεις ένα boost αυτοπεποίθησης

Αυτό το τονωτικό που σου δίνει το σεξ, η έλξη και που σε κάνει να νιώθεις ξεκάθαρα πως μετράς. Και μάλιστα μετράς από κάποιον που σ αρέσει αρκετά.

– Μπορεί όμως και να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου

Ναι είναι κι αυτό πολύ πιθανό αν πέσεις στην παγίδα να γουστάρεις το άλλον περισσότερο απ όσο πρέπει. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς πως ακόμα κι αν τον θέλεις πιο πολύ για σένα αυτό δεν είναι εφικτό. Ή απλά όταν συνειδητοποιήσεις πως για να τον δεις θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

+ Θα είσαι πάντα ελεύθερη από τα δεσμά και τις απαγορεύσεις που βάζει μια κανονική σχέση.

Μπορείς να ερωτευτείς στο ενδιάμεσο αν γνωρίσεις κάποιον καλό. Να πας για αναρρίχηση, να κανονίσεις τριήμερο την τελευταία στιγμή. Η απλά να οργανώσεις μια νύχτα με φίλες στο σπίτι χωρίς να σου κρατήσει μούτρα κανείς. Τέλειο;

– Θα πρέπει να δεχτείς πως δεν έχεις δικαίωμα να ζηλεύεις

Και τηλέφωνα θα χτυπάνε όσο είστε μαζί και μηνύματα θα έρχονται από διάφορες που θα θέλουν αυτό που έχεις κι εσύ. Γενικά θα υπάρχει μια διαρκής διεκδίκηση του θηράματος που αυτή τη στιγμή ξαπλώνει στο κρεβάτι σου. Εννοείται πως δε σε παίρνει να πεις λέξη. Γιατί την ίδια κι άλλη τόση ελευθερία έχεις κι εσύ.

+ Μπορεί όλο αυτό να εξελιχτεί σε κανονική σχέση

Αλλά ειλικρινά και ρεαλιστικά οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου. Είναι λίγο δύσκολο από friends with benefits να μεταπηδήσετε σε μια κανονική σχέση. Να διαγράψει ο άλλος τον τρόπο που ζει και τα χούγια του και να γίνει μονογαμικός για χάρη σου. Αλλά στον έρωτα όλα είναι πιθανά να συμβούν. Ακόμα και το πιο ακατόρθωτο. Το μόνο που έχεις να κάνεις αν όντως ερωτευτείς ένα τέτοιο τύπο είναι να μην περιμένεις. Ότι ένιωσες εσύ πράγματα δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα νιώσει κι αυτός την ίδια στιγμή. Και έτσι απλά χωρίς να πείτε τίποτα θα γίνετε ζευγάρι. Αυτό θα πρέπει να το συζητήσεις και να είσαι έτοιμη για όλες τις συνέπειες.

–Το πιο πιθανό σενάριο είναι η κατάληξή σας να είναι ένα μεγάλο heartbreak

Η συνηθισμένη ιστορία που εσύ παραδέχεσαι σε φίλους και γνωστούς πως ερωτεύτηκες το τύπο που κοιμόσασταν μαζί. Αντί για κατανόηση θα αρχίσουν τα «στα λεγα εγώ» και «πού πήγες κι έμπλεξες» και «αντί να βρεις ένα καλό παιδί» κλπ. Ναι εντάξει είπαμε είναι εύκολο να δείχνεις με το δάχτυλο και να λες ποιο είναι το σωστό. Το θέμα είναι πως όταν μπλέκεις σε μια τέτοια ιστορία δεν ξέρεις ποτέ τι και κατά πόσο θα νιώσεις. Σε γοητεύει το χαλαρό της υπόθεσης αυτό που έρχεται και κουμπώνει μαλακά στη μοναξιά και τη βαρεμάρα σου. Αλλά δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα βγάλει συναισθήματα, δεν ξέρεις ότι θα γίνει heartbreak.

Αλλά και να το ξέρεις τι πειράζει. Ήταν κι αυτό μια εμπειρία. Κάτι που όταν περάσει θα ξέρεις αν σου ταίριαζε ή όχι.  Θα ξαναδιάλεγες μια τέτοια σχέση ή όχι; Μέσα σου ξέρεις σίγουρα.