Αν είσαι μία από εμάς, ο καφές είναι κάτι σαν προσωπικό σου αξεσουάρ. Πάτε πακέτο, εσύ και η κούπα σου. Όμως, ας μην ξεχνάμε πως ο καφές αποτελεί απόλαυση, τελετουργία και έχει και αυτός τα μυστικά του.

Ένα κρύο πρωινό λοιπόν, ο coffee expert των Starbucks συγκέντρωσε λάτρεις του καφέ και των γεύσεων και εμείς είχαμε τη τύχη να βρεθούμε ανάμεσα σε αυτούς που δοκίμασαν 4 διαφορετικά coffee blends φτιαγμένα επί τόπου σε γαλλική πρέσα. Ανάμεσα σε όλα όσα μάθαμε, εντύπωση μας έκανε πως στην Ελλάδα το 90% του καφέ που υπάρχει στο εμπόριο, έχει χαμηλό καβούρδισμα, πολύ ελαφρύ σώμα και απαλή γεύση. Αυτό σημαίνει πώς αν θες να γευτείς έντονες γεύσεις ξηρών καρπών και αρώματα κακάο, τα Starbucks σου δίνουν τη λύση, μιας και μπορείς από εκεί να προμηθευτείς περίπου 10 ποικιλίες εκλεκτών αρωματικών κόκκων. Ακόμη, όπως μάθαμε μέσω ενός απολαυστικού food pairing ο καφές δεν αποτελεί συνοδευτικό μόνο γλυκών γεύσεων, αλλά και αλμυρών. Ανάλογα με την ένταση και τα αρώματα του κάθε blend, ο καφές σου μπορεί να συνοδεύσει άριστα ένα brunch ή ακόμη και ένα μεσημεριανό με έντονες γεύσεις.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα από τα αγαπημένα σου starbucks καταστήματα, μη διστάσεις να ρωτήσεις ποιά ποκιλία καφέ θα ταίριαζε με το αγαπημένο σου σνακ, ενώ μπορείς μετά να προμηθευτείς τη ποικιλία που δοκίμασες στην ειδική FlavorLock συσκευασία και να την απολαύσεις στο σπίτι.