Το concealer είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα στη make-up ρουτίνα ρουτίνα σου. Μπορεί να καλύψει τους μαύρους κύκλους και να δώσει φως στα μάτια σου, κάνοντας θαύματα στο τελικό αποτέλεσμα.

Πόσο εύκολο όμως είναι να κάνεις σωστή εφαρμογή και να φτιάξεις ένα άψογο look;

Τέσσερις πασίγνωστοι make-up experts σού δίνουν συμβουλές για να το πετύχεις μόνη  σου.

Pat McGrath

Ποτέ μην εφαρμόσεις το concealer, πριν απλώσεις το foundation σου. Θα καταλάβεις πόσο concealer χρειάζεσαι μόλις κάνεις τη βάση σου. Επιπλέον, είναι πιθανό να εξαφανίσεις το concealer σου αν το εφαρμόσεις πριν, κάτι που είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων!

Χρησιμοποίησε το  ως highlighter. Τοποθέτησε το σε κουκκίδες ή σε γραμμές, ανάλογα με τη μορφή του, στις περιοχές που θέλεις να φωτίσεις.

Charlotte Tilbury

Η Tilbury συμφωνεί με την McGrath σχετικά με την εφαρμογή του πριν το foundation.

Προετοίμασε το δέρμα σου με primer, πέρασε το foundation κι αυτό θα σου δώσει μια καλύτερη ιδέα για το αν χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη όταν έρθει η ώρα για το concealer.

Επέλεξε ένα που είναι πιο ανοιχτόχρωμο από τον τόνο του δέρματός σου. Το όλο ζήτημα είναι να φωτίσεις τις δυσχρωμίες ή τους κύκλους, οπότε προφανώς θα θελήσεις να επιλέξεις έναν πιο ανοιχτό τόνο.

Κάνε απαλές κινήσεις. Βάλε μια ποσότητα και άπλωσε την με ταμποναριστές κινήσεις για να αναμειχθεί σωστά. Επίσης, δώσε του λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στο δέρμα σου και μετά βάλε συνέχισε με πούδρα.

Bobbi Brown

Επέλεξε ένα concealer με κίτρινο υποτόνο. Και γιατί αυτό; Γιατί το κίτρινο είναι το συμπληρωματικό χρώμα του μοβ, άρα έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει τους μαύρους κύκλους και τα στίγματα. Επιπλέον κρύβει καλύτερα τις σακούλες απ’ ότι ένα προϊόν με ροζ υποτόνο.

Να προσέχεις πάντα την υφή του. Το concealer πρέπει να είναι κρεμώδες και να μην είναι υπερβολικά λιπαρό / κολλώδες ή στεγνό.

Mario Dedivanovic

Εάν χρησιμοποιείς ένα concealer που είναι πολύ σκούρο, μην βάλεις πούδρα από πάνω. Θα καταλήξεις με ένα σκούρο σημείο στο πρόσωπό σου, που σίγουρα δεν θέλεις.

Επίσης, εαν έχεις πρήξιμο, χρησιμοποίησε ένα highlighter για να αντανακλά το φως και να αποσπά την προσοχή από τις πρησμένες περιοχές, όπως αυτή κάτω από τα μάτια σου.

Άπλωσε υγρά ή κρεμώδη concealers με το ειδικό σφουγγάρι ή χρησιμοποίησε το δάχτυλό  σου. Κάνε απαλές κινήσεις όταν εφαρμόζεις την πούδρα σου μετά το concealer, γιατί τα πινέλα τείνουν να αφήνουν μικρά σημάδια.

Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσεις το concealer είναι σχηματίζοντας ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια σου (η βάση του θα είναι στο βλέφαρό σου), έτσι θα αναμειχθεί καλύτερα με το foundation και θα καλύψει τέλεια τους μαύρους κύκλους.

Αυτές ήταν λοιπόν οι συμβουλές μερικών από των πιο διάσημων make-up experts για τη σωστή εφαρμογή του concealer. Αν ωστόσο έχεις ακόμα απορίες, μπορείς να δεις το tutorial της Lisa Eldridge.

featured photo: fashionisers.com