Αν σε δε βρίσκεις κανένα νόημα στο χαρακτηριστικό του Netflix “continue watching” που αναφέρεται σε σειρές που έχεις αφήσει εδώ και αιώνες, αν έχεις βαρεθεί να βλέπεις τις προτάσεις του Netflix που βασίζονται σε σειρές που έχεις ξεκινήσει, έχεις βαρεθεί και έχεις σταματήσει, τότε σου έχουμε καλά νέα.

Μπορείς να απαλλαχτείς από αυτό, απλώς διαγράφοντας το ιστορικό σου. Κι ο τρόπος είναι απλός, αρκεί να ακολουθήσεις τα 5 παρακάτω βήματα.

Βήμα ένα:

Το να μοιράζεσαι κωδικούς στο Netflix είναι σύνηθες, άρα βεβαιώσου για αρχή ότι είσαι στο λογαριασμό σου. Και πιο συγκεκριμένα στην αρχική σου, εκεί που μπορείς και βλέπεις την επιλογή “continue watching” μαζί με τα trends και τις προτάσεις.

Βήμα δύο:

Κάνε κλικ στη λέξη “Account” που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη σου του υπολογιστή σου, κάτω από το μενού.

Βήμα τρία:

Όταν βεβαιωθείς πως είσαι στο προφίλ σου, κάνε scroll down μέχρι να φτάσεις στην αρχή, κάτω από την επιλογή “Profile & Parental Controls”. Κάνε κλικ στον μπλε σύνδεσμο “View” που βρίσκεται στα δεξιά σου, δίπλα από την επιλογή “Viewing Activity”.

Βήμα τέσσερα:

Τότε είναι που θα εμφανιστεί μπροστά σου μία λίστα με όλες τις ταινίες και όλα τα επεισόδια από όλες τις σειρές που έχεις δει, μαζί με τις ημερομηνίες. Όταν βρεις το επεισόδιο της σειράς που θέλεις να διαγράψεις, κάνε κλικ στη μικρή γραμμή που βρίσκεται στο κυκλικό σύμβολο που υπάρχει στα δεξιά, δίπλα από κάθε επεισόδιο.

Βήμα πέντε:

Αν θέλεις να διαγράψεις μία ολόκληρη σειρά από την ιστορία σου, αφού θα κάνεις την αρχή διαγράφοντας ένα επεισόδιο, τότε θα εμφανιστεί μπροστά σου η επιλογή “Hide Series”. Κάνοντας κλικ στο “Hide Series”, αφαιρείται κάθε επεισόδιο της εκάστοτε σειράς από το ιστορικό σου, και έτσι ο αλγόριθμος του Netflix σταμάτα να στην προτείνει.