Αγαπάς τα ζυμαρικά. Αγαπάς το κοτόπουλο και αγαπάς και τον συνδυασμό τους. Τώρα θα κάνεις μία κρεμώδη μακαρονάδα να με σπανάκι και παρμεζάνα για να φτιάξει όλη η εβδομάδα. Αν θες μπορείς στο τελικό στάδιο της σάλτσας να βάλεις μισό κουταλάκι μουστάρδα.

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλιές μουστάρδα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

αλάτι και πιπέρι

500γρ ζυμαρικά

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

¾ κούπας λευκό κρασί

⅓ της κούπας κρέμα γάλακτος

½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

300γρ φύλλα από baby σπανάκι

Πως θα το φτιάξεις:

Ζέστανε το grill σε δυνατή θερμοκρασία. Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε μαζί τη μουστάρδα με τις δύο κουταλιές από το λάδι. Με ένα πινέλο πέρασε την επιφάνεια του κοτόπουλου κι από τις δύο πλευρές και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήσε στο grill το κοτόπουλο μέχρι να είναι έτοιμο, περίπου 10-12 λεπτά. Άφησέ το σε ένα ξύλο κοπής να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και κόψε σε λεπτές λωρίδες.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό και ρίξε τα μακαρόνια ετοιμάζοντας τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα στράγγισε τα.

Σε ένα τηγάνι ζέστανε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για ένα λεπτό.

Πρόσθεσε το κρασί και άφησε το μείγμα μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί και πασπάλισε με έξτρα αλάτι κι πιπέρι.

Ρίξε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και το σπανάκι, ανακάτεψε λίγο ακόμα και σέρβιρε αμέσως.

Ταιριάζει τέλεια με λευκό κρασί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Quiche με σπανάκι, φρέσκα κρεμμύδια και καπνιστό τυρί gouda