Το Stranger things 3 είναι προ των πυλών καθώς όλοι οι funs αναμένουμε την προβολή των νέων επεισοδίων. Λίγο πριν τις 4 Ιουλίου είναι ευκαιρία να δούμε ξανά τους προηγούμενους κύκλους της σειράς. Ο λόγος είναι, γιατί πέρασε αρκετός καιρός από τότε που έγινε η πρώτη προβολή των επεισοδίων. Οι παραγωγοί καθυστέρησαν αρκετά μέχρι να μας δώσουν νέο υλικό, η μοναδική πληροφορία είναι, γιατί περιμέναμε να μεγαλώσει η μικρή μας παρέα.

Στο νέο κύκλο θα δούμε αρκετές εξελίξεις που σίγουρα ευελπιστούμε να λύσουμε πολλές παλιές μας απορίες. Το 2016 που γνωρίσαμε πρώτη φορά το Stranger Things μέσα από το Netflix. Η επιτυχία ήταν σχεδόν σίγουρη για την παραγωγή. Είδαμε ένα απίθανο σκηνικό της ατμόσφαιρας των 80’s. Έγινε τηλεοπτικό φαινόμενο και η υπόθεσή του είναι υπέρ άνω φαντασίας.

Ας θυμηθούμε λίγο την υπόθεση

Γιατί πρέπει να ξαναδούμε το Stranger Things πριν τα νέα επεισόδια
imdb.com

Το φθινόπωρο του 1983, ένα 12χρονο αγόρι από την πόλη Hawkins της Indiana χάθηκε πηγαίνοντας στο σπίτι του. Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα αινιγματικό κορίτσι που φοβόταν πολύ, μιλούσε λιγότερο και έψαχνε απελπισμένα καταφύγιο. Μέσα σε λίγες μέρες, οι καλύτεροι φίλοι του αγοριού, η νευρωτική του μητέρα, ο μοναχικός αδελφός του και ο σκληροτράχηλος σερίφης της πόλης, όλοι τους κινητοποιημένοι για να βρουν τον εξαφανισμένο Will Buyers, θα οδηγούνταν βήμα-βήμα στα σκοτεινά μυστικά που έκρυβε ένα επιστημονικό εργαστήριο μερικά χιλιόμετρα έξω από την περιοχή τους.

Πολλοί προσπάθησαν να αναλύσουν και να συγκρίνουν την πλοκή με πραγματικά γεγονότα. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ των χαρακτήρων έγιναν δημοφιλείς στολές για το Halloween, αλλά και για διάφορες γιορτές παγκοσμίως που έχουν στο πρόγραμμα τη μεταμφίεση. Το Stranger Things είναι ένα κράμα δεκάδων αναφορών σε φίλμ που αγαπήθηκαν στα ‘80s και μεγάλωσαν τους σημερινούς 30άρηδες στα ‘90s. Η σειρά είναι ένα κράμα μυστηρίου, κωμωδίας και φαντασίας. Παρά το φόβο και την αγωνία δημιουργεί αισθήματα οικειότητας και νοσταλγίας σε παλαιότερες εποχές.

Για να μπορέσουμε να συνηθίσουμε τα νέα επεισόδια που θα έρθουν πρέπει να ξαναδούμε τα παλιά για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε. Η πύλη του προς τον κόσμο μας έχει πια κλείσει, αλλά εδώ μιλάμε για ένα υπερδύναμο πλάσμα που θέλει να καταλάβει τον κόσμο. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να μη βρει τρόπο να ξεμυτίσει ξανά; Θα δούμε νέους ήρωες; Θα επιστρέψουν κάποιοι παλιοί; Όλα αυτά περιμένουν μια απάντηση.  Επίσης από το trailer αντιλαμβανόμαστε πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Εγώ σίγουρα ανυπομονώ να δω τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια να αναβοσβήνουν και να ξανακούσω το Should I stay or should I go των The Clash.

https://www.youtube.com/watch?v=YEG3bmU_WaI
featured image: unsplash.com