Αν ο Δούναβης ήταν κρασί, θα ήταν Glühwein. Το glühwein της Γερμανίας και της Αυστρίας, το  forralt bor της Ουγγαρίας και το svařené víno της Τσεχίας δεν είναι παρά ονομασίες μιας κεντροευρωπαϊκής συνταγής “μαγειρεμένου κρασιού”. 80a5d466589df3594f80c1c1eccc81f5 Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το δικό μας οινόμελο, μόνο που το ζεστό κρασί στις συγκεκριμένες χώρες αποτελεί το go to drink όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και ο ουρανός σκοτεινιάζει. Τις ημέρες του Halloween (καλή ώρα) ή των Χριστουγέννων, οι δρόμοι γεμίζουν με μικρά ξύλινα σπιτάκια στα οποία οι “κρασο-αλχημιστές” ανακατεύουν οίνο σε τσουκάλια που αχνίζουν μυρωδικά και αρώματα. Οι περαστικοί σταματάνε για να πιούν λίγο από το γλυκό κρασί το οποίο σερβίρετε σε κούπα, όπως ο ζεστός καφές. Πως να φτιάξετε το δικό σας glühwein: Υλικά 3/4 της κούπας νερό 3/4 της κούπας λευκή ζάχαρη 1 κλωνάρι κανέλα 1 πορτοκάλι 10 γαρύφαλλα 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό, την κανέλα και την ζάχαρη. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε την φωτιά και ρίξτε τους χυμούς του πορτοκαλιού. Τώρα μην πετάξετε τις φλούδα, αλλά καρφώστε πάνω της τα γαρύφαλλα και προσθέστε την στην κατσαρόλα. Αφήστε τώρα το μείγμα να σιγοβράζει, αλλά μην ξεχνάτε να ανακατεύετε που και που. Μετά από μισή ωρίτσα, ρίξτε μέσα το κρασί και δυναμώστε την θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί. Το κρασί είναι έτοιμο! Σερβίρετε σε κούπες και αφήστε την ζεστασιά και την γλύκα να κυλήσει μέσα σας.