Βρωμη με αμυγδαλο, ηλιοσπορο, ινδικη καρυδα και σοκολατα

SVpost_140507_a

SVpost_140507_b

Η ψημένη βρώμη με ξηρούς καρπούς (granola) μαζί με γιαούρτι ή γάλα είναι το δικό μου κλασικό και σχεδόν καθημερινό πρωινό. Προσπαθώ, όμως, πάντα να δοκιμάζω καινούριους συνδυασμούς και να ενσωματώνω αγαπημένα μου υλικά, βλέπε σοκολάτα! Για τη σημερινή granola θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια βρώμη

1 κούπα αμύγδαλα, σπασμένα ή ολόκληρα

1/2 κούπα ινδοκάρυδο

1/2 κούπα ηλιόσπορο

λίγη κανέλα, προαιρετικά

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλιές σούπας μέλι

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο ή σπορέλαιο)

50 γραμμάρια κουβερτούρα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, το ινδοκάρυδο, τον ηλιόσπορο, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ελάχιστα το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ρευστοποιηθούν και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μίγμα και το απλώνουμε σε ένα ταψί καλυμένο με λαδόκολλα. Το ψήνουμε στον αέρα στους 150° για 40 λεπτά ανακατεύοντας κάθε 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις βγει από το φούρνο, το αφήνουμε να χλιαρώσει λίγο και με έναν χοντρό τρίφτη τρίβουμε την κουβερτούρα από πάνω. Η κουβερτούρα θα λιώσει και θα γίνει όπως στις παραπάνω φωτογραφίες. Αφήνουμε να κρυώσει η granola τελείως και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο. Τη διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2-3 βδομάδες.

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
14 ⁄ 7 =