Tο αγαπημένο ποτό των Χριστουγέννων σε μια vegan απολαυστική συνταγή με Cardhu 12y που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την παραδοσιακή! Εναλλακτικά μπορούμε να το φτιάξουμε σε punch bowl (2 λίτρων) για όλη την παρέα πολλαπλασιάζοντας τις ποσότητες επί δέκα.

Θα χρειαστείς: 

50ml Cardhu 12 years

60ml γάλα αμυγδάλου

60ml γάλα cashew

15ml σιρόπι σφενδάμου ή stevia

1/4 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Πως θα το κάνεις: 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πολύ πάγο και ανακινούμε για μερικά δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι ή φλυτζάνι όπου έχουμε τοποθετήσει άφθονο τριμμένο πάγο.

Γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα ή flakes, stick κανέλλας, αστεροειδή γλυκάνισο και αποξηραμένα φρούτα (σύκα, μπανάνα).

vegan-eggnog_cardhu

Λίγα λόγια για το Cardhu

Αυτό το Cardhu αποτελεί την εμβληματική ετικέτα του αποστακτηρίου η οποία έχει ωριμάσει για 12 χρόνια σε αμερικάνικα βαρέλια ex-bourbon.

Έχει χρώμα χρυσοχάλκινο και γεύση λουλουδιών, φρέσκων φρούτων, μελιού με μακριά, γλυκιά επίγευση.

Ευχαριστούμε θερμά το 42 Barstronomy.Athens για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά