Granola με βανίλια και κανέλα για τη λιγούρα μετά τη δουλειά

Granola με βανίλια και κανέλα για τη λιγούρα μετά τη δουλειά

Μια μερίδα γκρανόλα με γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για μετά τη δουλειά. Η συγκεκριμένη, με βανίλια και κανέλα, εκτός του ότι θα αποτελέσει το καινούριο σου πρωινό -και όχι μόνο- μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σου χωρίς να χάσει καθόλου σε γεύση. Μπορείς να προσθέσεις τα αγαπημένα σου φρούτα και ξηρούς καρπούς και να την απολαύσεις.

Υλικά

3 φλιτζάνια ξηρούς καρπούς 2 φλιτζάνια βρώμη 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια πεκάν ή ηλιόσπορους 1/4 φλιτζανιού maple syrup 2 κ.σ αραβοσιτέλαιο 2 κ.σ  βανίλια 4 κ.σ κανέλα 1/2 κ.σ μοσχοκάρυδο 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα

cookieandkate.com

cookieandkate.com

Προετοιμασία

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε τη βρώμη, και τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα άλλο μπολ, βάλε το maple syrup, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο.

3. Περίχυσε το υγρό μείγμα πάνω στο μπολ με τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς. Ανακάτεψε καλά και μετά άπλωσε τη granola ομοιόμορφα πάνω σε μια λαδόκολλα.

4. Βάλε τη λαδόκολλα στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά, βγάζε το αντικολλητικό χαρτί από το φούρνο και ανακάτευε το μείγμα.

5. Βγάλε τη granola από το φούρνο και πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα. Άφησέ τη να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλε την σε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

Δε χρειάζεται να μπει στο ψυγείο, αρκεί να την καταναλώσεις μέσα σε 5 μέρες.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Acai Bowl. Ο πιο υγιεινός τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου

featured image: seriouseats.com
 
0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *