Η Valentina Sampaio ειναι το πρωτο transgender μοντελο στο εξωφυλλο της Vogue Paris

modelo-valentina-sampaio-5

Το μοντέλο από την Βραζιλία, Valentina Sampaio μόλις έγραψε ιστορία ως η πρώτη trans που έχει μπει ποτέ σε εξώφυλλο της Vogue Paris. Το τεύχος Μαρτίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο τεύχη του χρόνου στην αγορά και αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι για την Vogue Paris αυτή η επιλογή. Ο τίτλος που φέρει αυτό το τεύχος είναι “Transgender Beauty: How They’re Shaking up the World.”

Το περιοδικό βγαίνει στις 23 Φεβρουαρίου, αλλά το εξώφυλλο ήδη βγήκε στο Instagram της Vogue Paris με λεζάντα:

“Αυτό το μήνα είμαστε περήφανοι να γιορτάζουμε την transgender ομορφιά και πως τα μοντέλα όπως η Valentina Sampaio, της οποίας είναι και το πρώτο εξώφυλλο, αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας και σπάει κάθε προκατάληψη.”

Η αρχισυντάκτρια της ψηφιακής Vogue Paris, Emmanuelle Alt , προσθέτει πως “Η Βαλεντίνα είναι ακριβώς ίση με την Gisele, την Daria, την Edie ή την Anna. Εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια: Η Valentina, γεννήθηκε ως αγόρι. […] Όμως μόνο όταν ένα transgender μοντέλο ποζάρει για κάποιο εξώφυλλο μπορείς εύκολα να συνειδητοποίσεις, πως δεν υπάρχει πια μάχη, γιατί έχει ήδη νικηθεί.”

Η Χλόη γεννήθηκε στη Λιλ της Γαλλίας, σπούδασε Journalism and Digital Media στο NYU και θα σπουδάζει για πάντα. Αγαπάει τα ταξίδια, τις καρύδες και την πίτσα με τρούφα. Θα ήθελε να μπορούσε να κάνει surf στο ενυδρείο της και ταχυδακτυλουργικά στο Coachella. Αλλά δεν. Έτσι, αποφάσισε να γράφει στο Savoir Ville που είναι το ίδιο φαντασμαγορικό.

Be first to comment