”Ωρα να βγεις απο το comfort zone σου”

COMFORT-ZONE

Κάθε φορά που πηγαίνω κάπου και αισθάνομαι έξω από τα νερά μου παθαίνω κάτι σαν μικρές κρίσεις πανικού και θέλω να φύγω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Παρ’ όλα αυτά όταν αποφασίζω να μείνω, τότε είναι που οι μεγάλες δυνάμεις με ανταμείβουν με μια αξέχαστη εμπειρία. Γιατί τα μεγάλα πράγματα συμβαίνουν έξω από το comfort zone μας και αυτό είναι γεγονός.

Πόσες φορές έχεις πει όχι όταν σε καλούν σε κάποιο πάρτυ στα Εξάρχεια επειδή απλά δεν είναι η “φάση” σου; Πόσες φορές δεν δοκιμάζεις κάτι καινούριο γιατί φοβάσαι την αποτυχία; Πόσες φορές θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον που σ’ αρέσει αλλά δεν το κάνεις γιατί φοβάσαι την απόρριψη; Και πες μου τώρα εσύ κάτι τελευταίο, πόσες από αυτές τις φορές επέλεξες να κάνεις αυτό που δεν θα έκανες και βγήκε σε καλό; Επειδή όμως δεν ξέρω να σου πω για εσένα αλλά ξέρω για μένα και τους γύρω μου, αν όχι πάντα, τότε πολλές.
Κάνουμε πράγματα καινούρια και σιγά σιγά γίνονται συνήθεια. Κανείς δεν ξεκίνησε κάτι ενώ ήξερε ακριβώς πως είναι. Δοκίμαζε. Αν αυτό τελικά όντως δεν του ταίριαζε, δοκίμαζε κάτι άλλο. Έτσι πάει συνήθως. Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση όμως είναι όταν ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα. Όταν πετυχαίνεις κάτι που δεν ήξερες ότι μπορείς ή που απλώς νόμιζες ότι δεν ήταν για σένα. Και δεν χρειάζεται να πέσεις με τα μούτρα και να αρχίσεις να κάνεις πράγματα που φοβόσουν πριν. Σιγά σιγά. Μπορεί η ζωή να τρέχει αλλά ποιο το νόημα να την κυνηγάς χωρίς να γεμίζεις ευχαρίστηση και χαρά;

Αυτό το comfort zone, αυτό το καταραμένο. Αυτό είναι που μας περιορίζει. Νιώθουμε άνετα κάπου, τέλεια αυτό θα εξαντλήσουμε. Νιώθουμε περίεργα (όχι άσχημα) σε κάτι άγνωστο, καινούριο και δεν του δίνουμε ούτε καν μια ευκαιρία. Βασικά, δεν δίνουμε σε εμάς μια ευκαιρία. Πόσο στενόμυαλος μπορεί να είναι κάποιος!
Βγες έξω, μίλα στην παρέα δίπλα από την δική σου, μπορεί να είναι καλά παιδιά. Και τι έγινε που δεν τα ξέρεις και δεν μιλάς σε άσχετους, γνώρισέ τα τώρα. Πήγαινε σε μια ροκ συναυλία και ας μην είναι η φάση σου οι εξωτερικές, είναι εμπειρία και μπορεί να σου αρέσει. Δώσε ευκαιρίες. Το να φοβάσαι να κάνεις πράγματα γιατί πολύ απλά δεν τα έχεις συνηθίσει ή φαντάζεσαι ότι δεν θα σου αρέσουν είναι πεταμένες ιστορίες. Είναι κρίμα να μην μπορείς να συζητάς με τους φίλους τους για εμπειρίες που δεν είναι το στυλ σας αλλά παρ’ όλα αυτά τολμήσατε. Από κάτι τέτοια βγαίνουν τα καλύτερα μαθήματα ζωής.

Εγκλωβισμένο στα νότια προάστια, ζει ένα μεγάλο παιδί του κέντρου. Έχει σπουδάσει την αγορά (marketing, δηλαδή) και τα hashtag της ζωής της είναι #PaliTrwei και #PaliPinei. Αυτό που δε θα σου παραδεχτεί ποτέ είναι πως στο αμάξι ακούει κρυφά ελληνικά. Δώσε της τρούφα και πάρε της την ψυχή. Άντε, κι ένα gin tonic. Η καλύτερη συμβουλή που θα σου δώσει είναι 'Be you, but cooler'.

Be first to comment