Τι θα συμβεί αν αποστασιοποιηθείς για λίγο απ’τα social media

Φαντάζει (και είναι) δύσκολο έως ακατόρθωτο να αφήσεις έστω και για μία εβδομάδα τα social media. Για μία μέρα, κάπως το συζητάς. Ακόμα και στις διακοπές που βρίσκεσαι σε ένα γραφικό νησί του Αιγαίου, δεν γίνεται να μην ανεβάσεις φωτογραφία στο instagram με τα απαραίτητα hashtags, ούτε να μην τσεκάρεις τι έχει ανέβει στο facebook από τους διαδικτυακούς σου φίλους. Για να μην μιλήσω για τα emails που ελέγχεις ενώ έχεις άδεια. Γι'αυτό η λύση, είναι ξεκάθαρα να πας σε ένα νησί που το σήμα είναι κάκιστο. Αν αντέξεις φυσικά.

Ωστόσο, αν έστω και λίγο σκέφτεσαι να απομακρυνθείς από τον κόσμο των κοινωνικών δικτύων γιατί κάπου μπούχτησες, τότε οφείλω να σου πω τα οφέλη που θα έχεις. Σημαντικά οφέλη που αξίζουν τον κόπο 100%. Εκτός απ'το ότι θα νιώσεις πιο καλά με τον εαυτό σου και θα κοιμάσαι καλύτερα, θα έχεις και τα παρακάτω:

Θα φτιάξουν οι σχέσεις με την οικογένεια

Όχι ότι τώρα δεν είναι καλές, αλλά σίγουρα θα γίνουν καλύτερες. Σκέψου πόσες φορές έχεις κάτσει σπίτι μαζί με τους γονείς σου, αλλά εσύ είσαι όλη την ώρα, αλλά όλη την ώρα, μπροστά από μία οθόνη να σκρολάρεις στις αρχικές σελίδες. Χάνεις την επικοινωνία μαζί τους και μαζί όλες εκείνες τις συνήθειες που κάνατε παλιά. Όπως το να δείτε μία ταινία όλοι μαζί.

Θα νιώσεις τις πρώτες ημέρες το στερητικό σύνδρομο

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Πρόσεξε τι γίνεται τώρα. Έχουμε φτάσει να λέμε ότι είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθούμε για λίγο διάστημα από instagram/facebook/twitter μιας και αφορά ένα είδος εθισμού. Επομένως θα νιώσεις έντονα την ανάγκη να πιάσεις το κινητό, να αράξεις καναπέ και να ψάξεις όσα έχεις χάσει έστω και για μία μέρα. Η λύση σε αυτή την περίπτωση, είναι να γεμίσεις τον χρόνο σου με άλλα πράγματα, πολύ πιο σημαντικά.

Θα γίνεις περισσότερο παραγωγική

Αυτό δεν θέλεις κι εσύ για τον ίδιο σου τον εαυτό; Το πρόβλημα με τα social media είναι ότι σε διακόπτουν ακόμα και όταν έχεις πολλή δουλειά. Όταν σταματήσεις να τα τσεκάρεις ξανά και ξανά, τότε μόνο θα καταφέρεις να γίνεις πιο παραγωγική αφού θα είσαι πλήρως συγκεντρωμένη σε ό,τι κάνεις. Ανάμεσα στο κινητό και την δουλειά σου, η παραγωγικότητά σου μπορεί να μειωθεί έως και 40%.

Θα αποκτήσεις χρόνο, πολύτιμο χρόνο

Συχνά παραπονιέσαι ότι δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με ενδιαφέροντα που σ'αρέσουν. Σκέψου μόνο πόσες φορές έχεις αφιερώσει λίγο -ή και πολύ- από τον ελεύθερο χρόνο σου για να κάτσεις μπροστά απ'το κινητό σου. Σκέψου ξανά πόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορούσες να είχες εκμεταλλευτεί αυτό τον χρόνο. Εκμεταλλεύσου τον.

Θα γίνεις πιο δημιουργική

Ακριβώς επειδή θα έχεις τον χρόνο, θα έχεις την δυνατότητα να ασχολήθεις με αρκετά ενδιαφέροντα. Θα γίνεις δημιουργική και που ξέρεις, ίσως ανακαλύψεις και κάποιο ταλέντο που δεν γνώριζες ότι είχες.

Είναι λοιπόν ώρα να αποστασιοποιηθείς από αυτά;

Η διάθεση σου επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το τι βλέπεις στα social media. Αν αρχίσεις να είσαι λυπημένη, πολύ στεναχωρημένη, θυμωμένη, να ζηλεύεις από το τι κάνουν οι άλλοι και να επηρεάζεσαι υπερβολικά πολύ απ'το πόσα likes θα πάρει το post σου, τότε είναι αναγκαίο να αποστασιοποιηθείς από αυτά.

0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *