SVpost_140214_a

SVpost_140214_b

Είχα σκοπό να σας προτείνω σήμερα μια υγιεινή πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο μέχρι που είδα προχθές την ημερομηνία. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη σημερινή γιορτή και το συγκεκριμένο άγιο, όμως, όπως και να’χει, είναι μια ωραιότατη αφορμή για σοκολάτα και εγώ τέτοιες ευκαιρίες δεν τις χάνω! Φτιάξτε, λοιπόν, αυτό το μπισκότο-γίγαντα (έχει 20 εκατοστά περίπου διάμετρο), θέλει μισή ώρα συνολικά προετοιμασία και ψήσιμο, και απολαύστε το μόνοι σας, με το σύντροφό σας, με τους φίλους σας ή όπως αλλιώς επιλέξετε να περάσετε τη σημερινή ημέρα.

Τα υλικά είναι:

60 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρωμένο

½ κούπα μαύρη ζάχαρη

1 αυγό

½ κούπα + 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. γλ. baking powder

¼ κ. γλ. αλάτι

1 βανιλίνη

¼ κούπας κακάο σε σκόνη

100 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη

½ κούπα καρύδια, καβουρδισμένα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ξεκινήστε καβουρδίζοντας τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το  baking powder, το αλάτι, τη βανιλίνη και το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά με ένα σύρμα μέχρι να έχετε ένα μίγμα ομοιογενές και γυαλιστερό. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε σιγά σιγά τα στερεά υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα και η ζύμη που προκύπτει είναι αρκετά σφιχτή. Προσθέστε τα καρύδια και τα κομμάτια κουβερτούρας κρατώντας κάποια στη άκρη, για να μπουν από πάνω. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα με τα χέρια σας, τοποθετήστε την στη μέση ενός ταψιού με λαδόκολλα, πατήστε τη λίγο από πάνω, προσθέστε τα υπόλοιπα κομματάκια κουβερτούρας και ψήστε γα 16-18 λεπτά μέχρι να δείτε τις άκρες να σταθεροποιούνται. Ακόμα κι αν σας φαίνεται πολύ υγρό ακόμα, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει τελείως. Και σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε πάνω από 20 λεπτά, γιατί θα στεγνώσει πολύ. Κόψτε το σε κομμάτια ή φάτε το κατευθείαν με το κουταλάκι! Καλή επιτυχία!