Ταρτα μοσχολεμονο – σοκολατα

SVpost_140603_a

SVpost_140603_b

Σήμερα για επιδόρπιο σας έχω δροσερή τάρτα μοσχολέμονο με τραγανή σοκολατένια βάση. Δε χρειάζεται ψήσιμο, είναι εύκολη στην παρασκευή της και ο απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας – μοσχολέμονου την κατατάσσει πρώτη στα γλυκά του καλοκαιριού που μόλις μπήκε! Θα χρειαστείτε:

για τη βάση

3 κούπες τρίμματα μπισκότων τύπου digestive

70 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 γεμάτη κουταλιά σούπας κακάο σε σκόνη

1 κουταλιά άχνη ζάχαρη, προαιρετικά

 

για τη γέμιση

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

το ξύσμα και το χυμό από 5 μοσχολέμονα (lime)

300 ml κρέμα γάλακτος

Βουτυρώστε μια βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 23-25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Σπάστε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα με το κακάο και την άχνη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί όλο το μίγμα. Ρίξτε το στην ταρτιέρα και αρχίστε να το πιέζετε και να το στρώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια μαλακή σπάτουλα μέχρι να καλύψει τη βάση και να ανέβει λίγο στα τοιχώματα. Τοποθετήστε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σε ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Βγάλτε τη σε ένα μπολ και χτυπήστε στο ίδιο μίξερ το ζαχαρούχο με το ξύσμα και το χυμό των λάιμ. Προσθέστε τη σαντιγύ και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Βγάλτε την ταρτιέρα από το ψυγείο, αδειάστε τη γέμιση πάνω στη βάση και ξανατοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρετε με φλούδες σοκολάτας. Καλή επιτυχία!

SVpost_140603_c

5 replies
  1. Katrina G.
    Katrina G. says:

    Μοιάζει τόσο mouthwatering!! Παρασκευή πάω για lime. Λέω να φτιάξω και τα μπισκότα με εσπεριδοειδή. Να είσαι καλά Μαρία!!

    Reply
    • maria
      maria says:

      …και είναι! λάιμ-σοκολάτα, πεθαίνω με το συνδυασμό! πες μου αν σου άρεσαν, όταν τα φτιάξεις!

      Reply
        • Maria Prassa
          Maria Prassa says:

          φαίνεται τέλειο! πιατάκι και κουταλάκι σούπερ! από σκεύος θέλεις μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο για να σε βοηθήσει στο ξεφορμάρισμα… επίσης, αν σου ήταν πολύ τριφτό το μπισκότο, πρόσθεσε την επόμενη φορά λίγο βούτυρο ακόμη. Το θέμα, όπως και να’χει πάντως, είναι η γεύση! Είμαι χαρούμενη που σου άρεσε!

          Reply


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *