Ταρτα μοσχολεμονο – σοκολατα

SVpost_140603_a

SVpost_140603_b

Σήμερα για επιδόρπιο σας έχω δροσερή τάρτα μοσχολέμονο με τραγανή σοκολατένια βάση. Δε χρειάζεται ψήσιμο, είναι εύκολη στην παρασκευή της και ο απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας – μοσχολέμονου την κατατάσσει πρώτη στα γλυκά του καλοκαιριού που μόλις μπήκε! Θα χρειαστείτε:

για τη βάση

3 κούπες τρίμματα μπισκότων τύπου digestive

70 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 γεμάτη κουταλιά σούπας κακάο σε σκόνη

1 κουταλιά άχνη ζάχαρη, προαιρετικά

 

για τη γέμιση

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

το ξύσμα και το χυμό από 5 μοσχολέμονα (lime)

300 ml κρέμα γάλακτος

Βουτυρώστε μια βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 23-25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Σπάστε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα με το κακάο και την άχνη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί όλο το μίγμα. Ρίξτε το στην ταρτιέρα και αρχίστε να το πιέζετε και να το στρώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια μαλακή σπάτουλα μέχρι να καλύψει τη βάση και να ανέβει λίγο στα τοιχώματα. Τοποθετήστε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σε ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Βγάλτε τη σε ένα μπολ και χτυπήστε στο ίδιο μίξερ το ζαχαρούχο με το ξύσμα και το χυμό των λάιμ. Προσθέστε τη σαντιγύ και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Βγάλτε την ταρτιέρα από το ψυγείο, αδειάστε τη γέμιση πάνω στη βάση και ξανατοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρετε με φλούδες σοκολάτας. Καλή επιτυχία!

SVpost_140603_c

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

5 Comments

  • Reply June 11, 2014

    Katrina G.

    Μοιάζει τόσο mouthwatering!! Παρασκευή πάω για lime. Λέω να φτιάξω και τα μπισκότα με εσπεριδοειδή. Να είσαι καλά Μαρία!!

    • Reply June 11, 2014

      maria

      …και είναι! λάιμ-σοκολάτα, πεθαίνω με το συνδυασμό! πες μου αν σου άρεσαν, όταν τα φτιάξεις!

      • Reply June 29, 2014

        Katrina G.

        Από εμφάνιση δεν έλεγε και πολλά, επειδή δεν είχα το κατάλληλο σκεύος, αλλά από γεύση ήταν αριστούργημα! Δες εδώ:
        http://instagram.com/p/p1CKeFj6by/?modal=true

        xx
        Katrina

        • Reply June 30, 2014

          Maria Prassa

          φαίνεται τέλειο! πιατάκι και κουταλάκι σούπερ! από σκεύος θέλεις μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο για να σε βοηθήσει στο ξεφορμάρισμα… επίσης, αν σου ήταν πολύ τριφτό το μπισκότο, πρόσθεσε την επόμενη φορά λίγο βούτυρο ακόμη. Το θέμα, όπως και να’χει πάντως, είναι η γεύση! Είμαι χαρούμενη που σου άρεσε!

  • Reply June 29, 2014

    Katrina G.

    Από εμφάνιση δεν έλεγε και πολλά, επειδή δεν είχα το κατάλληλο σκεύος, αλλά από γεύση ήταν αριστούργημα! Δες εδώ:
    http://instagram.com/p/p1CKeFj6by/?modal=true

    xx
    Katrina

Leave a Reply

Solve : *
16 − 4 =