ca21bd52-8edc-4650-b15b-ce6655cec9e0--060110F_419Μερίδες 3-4 

  • 500 γρ. πατάτες μικρές κομμένες στη μέση
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2κουταλάκια πιπέρι
  • 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • μια κουταλιά μαϊντανό
  • μια κουταλιά βασιλικό
  1. Προθέρμανε τον φούρνο. Πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι στις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις σε αντικολλητικό χαρτί και ψήσε τις για 40 λεπτά. Στη μέση του χρόνου τσέκαρε τις για να τις γυρίσεις.  Όταν ψηθούν άφησε τις να κρυώσουν λίγο και σε ένα μπολ ανακάτεψε μισή κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά λάδι, ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο ανακάτεψε μ αυτό τις πατάτες. Ρίξε το μαϊντανό και τον βασιλικό.