cake Νοέμβριος. Ο μήνας του Σκορπιού! Ο μήνας μου. Διοργανώνοντας ένα μικρό πάρτι για τα γενέθλιά μου, οραματίστηκα να φτιάχνω μόνη μου ένα ωραίο γλυκό για τους φίλους μου! Όταν λέμε γλυκό στην παρέα μου, εννοούμε πάντα και μόνο κάτι που να ξεκινά με σοκολάτα και να τελειώνει με σοκολάτα. Μεγάλος και απαράβατος κανόνας! Έτσι λοιπόν, συμβουλεύτηκα την καλή μου φίλη και σεφ Αλεξάνδρα Τακορίδη, να μου δώσει μια συνταγή της που να έχει ως αποτέλεσμα κάτι γευστικό και με γερή δόση σοκολάτας (βεβαίως-βεβαίως) αλλά να μπορεί κι ένας αρχάριος σαν εμένα να το εκτελέσει επιτυχώς! Ιδού η συνταγή για ένα πεντανόστιμο σουφλέ bitter σοκολάτας! Θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
  • 200 γρ. σοκολάτα bitter
  • 200 γρ. βούτυρο (αγελάδος)
  • 7 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση:
  • Σπάμε σε μικρότερα κομματάκια τη σοκολάτα, την ενώνουμε μαζί με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με την ζάχαρη και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας έως ότου ενωθούν τα υλικά.
  • Σε σκεύος που να μπαίνει στον φούρνο (κατά προτίμηση πυρίμαχο), βουτυρώνουμε περιμετρικά και πουδράρουμε με κακάο πολύ καλά επίσης.
  • Τινάζουμε το περιττό κακάο και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 του σκεύους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 7′.
  • Σερβίρουμε ιδανικά με παγωτό βανίλιας.
Προσπάθησα πολύ να μην το φάω μόνη μου πριν φτάσουν οι καλεσμένοι μου και το μετάνιωσα οικτρά! Το ωραιότερο γλυκό που έχω φάει (και είμαι μεγάλος οπαδός των γλυκών) και πήρα τα εύσημα όλης της παρέας (δύσκολοι κριτές!). Δοκιμάστε το! Χρόνια μου πολλά!