Θα κλείσω αυτή την εβδομάδα γλυκά με μπισκότα σοκολατένια, τραγανά γύρω γύρω και μαλακά στο εσωτερικό τους, συνταγή με πολύ απλά υλικά, γρήγορη και εύκολη, για να μην το πολυσκεφτείτε και να τη δοκιμάσετε το σαββατοκύριακο! Σερβίρετέ τα με ένα ποτήρι γάλα το πρωί, αν είστε φαν του γλυκού πρωινού, με τον καπουτσίνο σας, εννοείται, ή ακόμα και για επιδόρπιο, σπασμένα μέσα σε ένα μπολ με παγωτό. Θα χρειαστείτε

125 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

1 κουτ. σούπας βούτυρο (15 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

⅓ κούπας ζάχαρη

¼ κούπας αλεύρι

¼ κουτ. γλυκού baking powder

1 βανιλίνη

½ κούπα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα (η ποσότητα είναι αρκετά μικρή, εγώ χρησιμοποίησα ένα μεγάλο μπρίκι). Μόλις λιώσει, βγάλτε την από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήστε το να κρυώσει και συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ ή σε μια κούπα χτυπήστε καλά με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι το αυγό με τη ζάχαρη και σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και τη βανιλίνη. Ρίξτε το μίγμα του αυγού και της ζάχαρης στη σοκολάτα που έχει κρυώσει, ανακατέψτε καλά και ρίξτε τα όλα μαζί στα στερεά υλικά σας. Ανακατέψτε, πρσθέστε τα extra κομματάκια σοκολάτας, αν τα χρησιμοποιείτε (θα κάνουν τα μπισκότα πιο φουσκωτά και αφράτα στο εσωτερικό), και σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για κάθε μπισκότο. Η ποσότητα της συνταγής βγάζει 8-9 μεγάλα μπισκότα. Αφήστε κενό μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα απλώνουν, κάντε, δηλαδή, τρεις σειρές με τρία μπισκότα στην καθεμία. Ψήστε για 10-12 λεπτά, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως, για να μη σπάσουν βγάζοντας τα από τη λαδόκολλα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής, νομίζω, αφού έχει ήδη σπάσει η μύτη σας από τη μυρωδιά και θέλετε να ορμήξετε κατευθείαν! (πείτε μου ότι δεν το παθαίνω μόνο εγώ!)

Μπορείτε να διπλασιάσετε τη συνταγή για περισσότερα μπισκότα και να τα ψήσετε συγχρόνως σε δύο ταψιά. Καλή επιτυχία!

Μαρία Πρασσά (θα την βρεις και στο υπέροχοbreadandtea.com)