Επιτέλους, μάθαμε τη συνταγή για το κέικ που μπορούμε να το πάρουμε παντού μαζί μας!

Επιτέλους, μάθαμε τη συνταγή για το κέικ που μπορούμε να το πάρουμε παντού μαζί μας!

Τι πιο απαραίτητο, από ένα εύκολο, υγιεινό κέικ που μπορούμε να το παίρνουμε μαζί μας από την σχολή, μέχρι τη δουλειά ή ακόμη και στην τσάντα μας για να τσιμπήσουμε λίγο πριν βγούμε για ποτό ή μετά το γεύμα.

Η συνταγή είναι απλή και τα βήματα πολύ εύκολα και γρήγορα. Βάλε τα γάντια, προθέρμανε τον φούρνο και τοποθέτησε μπροστά σου όλα τα υλικά που χρειάζονται!

Υλικά:

  • Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα του κέικ.
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά λεμόνια
  • 4 αυγά
  • 120 ml κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 ½ κούπες βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα (για διακόσμηση)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, γλυκό νερό/ ροδόνερο (για τη διακόσμηση)

Οδηγίες συνταγής:

Βήμα 1ο

Βάλε τη φόρμα στο φούρνο και προθερμάνετε τον στους 350 βαθμούς. Ρίξτε από πάνω αλεύρι και βούτυρο και τοποθέτησε τη σε ένα φύλλο ψησίματος.

Βήμα 2ο

Ανακάτεψε το 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι, την  σκόνη ψησίματος, το κάρδαμο, την πιπερόριζα/τζίντζερ και το αλάτι, μαζί.

Βήμα 3ο

Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τρίψτε από πάνω τη φλούδα από το λεμόνι. Στύψτε το λεμόνι για να βγουν 3 κουταλιές της σούπας χυμός και αφήστε τον στην άκρη. Στην συνέχεια, ανακατέψτε με τα χέρια σας το μείγμα μέσα στο μπολ μέχρι να πάρει το αλεύρι το άρωμα του λεμονιού. Σπάστε μέσα στο μείγμα τα 3 αυγά και μετά ρίξτε την κρέμα. Χρησιμοποιώντας το μίξερ ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος μέχρι να γίνει όλο συμπαγές.

Βήμα 4ο

Ψήστε το για 70 με 75 λεπτά και στην συνέχεια ελέγξτε αν είναι καλά ψημένο βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα σε αυτό. Αν έχει ψηθεί, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Βήμα 5ο

Για το γλάσο, βάλτε τη μαρμελάδα και το γλυκό νερό / ροδόνερο να βράσουν μαζί. Στην συνέχεια, χύστε το μείγμα πάνω από το κέικ και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες περίπου μέχρι να κολλήσει.

Βήμα 6ο

Όταν το κέικ παγώσει εντελώς, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε πλαστικά σακουλάκια φαγητού και να το φάτε.

Καλή απόλαυση!

0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *