Χειμωνιατικη σαλατα ταμπουλε

Η σαλάτα ταμπουλέ, με πλιγούρι, μπόλικο μαϊντανό και ψιλοκομμένη ντομάτα, είναι ένα από τα πιο ελαφριά, δροσερά και χορταστικά πιάτα του καλοκαιριού. Γιατί να περιμένει κανείς μέχρι το καλοκαίρι όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει λαχανικά και αρώματα του χειμώνα και να φτιάξει τη χειμωνιάτικη εκδοχή της;

Για τη σημερινή σαλάτα θα χρειαστείτε:

1 κούπα πλιγούρι
1 μικρό κουνουπίδι
½ κρεμμύδι
1 κούπα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο)
1 χούφτα φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα

Για τη σως:

4 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού (δείτε πώς να το φτιάξετε εδώ )
1/3 κούπας ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο ή ανοξείδωτο, ρίξτε την κούπα με το πλιγούρι μαζί με μία κούπα βραστό νερό. Σκεπάστε το και αφήστε το μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Κόψτε το κουνουπίδι και βάλτε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίξτε λίγο αλάτι από πάνω και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να δείτε ότι αρχίζουν να παίρνουν χρώμα. Εντωμεταξύ, κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Μόλις είναι έτοιμα τα υλικά σας, ανακατέψτε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ, το πλιγούρι, το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τους ξηρούς καρπούς και το μαϊντανό.

Φτιάξτε τη σως ανακατεύοντας όλα τα υλικά με ένα αναδευτήρι ή μέσα σε ένα μούλτι. Ρίξτε τη πάνω από τη σαλάτα σας και σερβίρετε με λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
32 ⁄ 16 =