Είμαι σίγουρη ότι αυτή η σαλάτα θα ικανοποιήσει πολλούς. Δε χρησιμοποιώ συχνά αλλαντικά και ξεχνάω πόσο πολύ αρέσουν, ιδιαίτερα στον αντρικό πληθυσμό. Είπα, λοιπόν, να καραμελώσω λίγο μπέικον και να δοκιμάσω κι εγώ τον “περίεργο”, όπως τον φανταζόμουν, συνδυασμό αλμυρού-γλυκού. Τελικά, δεν ήταν καθόλου περίεργος, θα τον χαρακτήριζα μάλλον εθιστικό!

Οπότε, αν σας αρέσει το μπέικον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εθιστείτε και στο καραμελωμένο μπέικον! Σας προτείνω να το σερβίρετε μαζί με μια πράσινη σαλάτα με ρόκα, ξηρούς καρπούς και λεπτές φλούδες μήλου. Οι γεύσεις ταιριάζουν απίστευτα! Τα υλικά της σαλάτας είναι

6 φέτες μπέικον

λίγη μαύρη ζάχαρη

λίγη κανέλα

2 χούφτες φύλλα ρόκας

ηλιόσπορο, σουσάμι, κουκουνάρι ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας

1 μήλο κομμένο σε λεπτές φλούδες

ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύδι βαλσάμικο

Για να καραμελώσετε το μπέικον, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πασπαλίστε τις  φέτες μπέικον με λίγη μαύρη ζάχαρη και λίγη κανέλα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τις στο ταψί και ψήστε για 5-10 λεπτά, ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος του μπέικον. Για τις λεπτές φέτες, που κυκλοφορούν στο εμπόριο συσκευασμένες, το πεντάλεπτο σε προθερμασμένο φούρνο είναι αρκετό και δε χρειάζονται γύρισμα κατά το ψήσιμο. Ετοιμάστε την υπόλοιπη σαλάτα σας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτοντας την επιθυμητή ποσότητα ελαιόλαδου, αλατιού και πιπεριού. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με τις φέτες του ζεστού και τραγανού μπέικον και ρίξτε από πάνω σταγόνες βαλσάμικου.

Μαρία Πρασσά (bread&tea)