Ρυζογκοφρετες με σοκολατα και ξηρους καρπους

Κάποια προϊόντα μπορεί να τα βλέπεις στα ράφια του σουπερμάρκετ και να μη σου περνά από το μυαλό πόσο εύκολα μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου. Αυτές οι ρυζογκοφρέτες μου αρέσουν πολύ (γενικά οι ρυζογκοφρέτες μου αρέσουν πολύ), τις έχω αγοράσει κάμποσες φορές, αλλά αυτή τη φορά είπα να φτιάξω τη δική μου οικονομικότερη και ακόμα πιο νόστιμη εκδοχή.

Χρειάζεστε μια κουβερτούρα (125 γρ.), την οποία θα λιώσετε σε μπεν μαρί, 8 ρυζογκοφρέτες, ή και παραπάνω ανάλογα με την ποσότητα της σοκολάτας που θα βάλετε στην καθεμιά, και ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή των συνδυασμό και των δύο. Επικαλύψτε τις ρυζογκοφρέτες είτε βουτώντας τις μέσα στη λιωμένη σοκολάτα είτε χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι για να τις αλείψετε. Πασπαλίστε με τα υλικά της αρεσκείας σας, πιέστε τα λίγο να κολλήσουν στη σοκολάτα και αφήστε να κρυώσουν για μια ώρα περίπου. Διατηρήστε τις σε αεροστεγές δοχείο και πάρτε τις μαζί σας στη δουλειά. Θα έχετε ένα γευστικό σνακ που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια, θα καλύψει την ανάγκη σας για γλυκό και θα σας χορτάσει μέχρι το επόμενο γεύμα σας!

Μαρία Πρασσά (bread&tea)

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment