Δυο τροποι να χρησιμοποιησετε το βουτυρο ευκολα

Μπορεί να μην έχω πολύχρονη εμπειρία στην κουζίνα και ακόμα να παίρνω τρία τηλέφωνα και να τσεκάρω πέντε ιστοσελίδες για να επιβεβαιώσω και το πιο απλό πράγμα, αλλά μπορώ να σας πω πως αυτές οι δύο πολύ γρήγορες και απλές κινήσεις θα σας διευκολύνουν και θα σας εξοικονομήσουν χρόνο.

1. Αν δεν έχετε προνοήσει να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο νωρίτερα για να το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου για κάποια συνταγή (μου συμβαίνει σχεδόν πάντα), κάντε το εξής. Τοποθετήστε το βούτυρο ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Πιέστε με το χέρι σας την πάνω λαδόκολλα για να το βοηθήσετε να απλωθεί λίγο και μετά με έναν πλάστη πιέστε το σαν να ανοίγετε φύλλο. Το βούτυρο έχει μαλακώσει κατευθείαν και είναι έτοιμο για χτύπημα στο μίξερ.

2. Στην περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε ζύμη για τάρτα ή μια οποιαδήποτε τριφτή ζύμη χρησιμοποιήστε έναν απλό τρίφτη και τρίψτε το κρύο βούτυρο κατευθείαν μέσα στα στερεά υλικά σας. Με ελάχιστο ανακάτεμα και δούλεμα στο χέρι η ζύμη είναι έτοιμη.

Μαρία Πρασσά (bread&tea)

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment