Πως να κανεις μια δικη σου γωνια

Κάποτε, σε ένα φιλικό σπίτι, είχα δει ένα δωμάτιο με έπιπλα που ήταν καλυμμένα με σεντόνια. Μου είχανε πει ότι είναι για γιορτές και ιδιαίτερες στιγμές. Το μόνο που κατάλαβα εγώ είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού πήγαινε χαμένο.

21
Εδώ μερικά τιπς πως θα μπορούσες να διαμορφώσεις αυτόν τον χώρο.

Ανάλογα με τον χώρο που έχεις να διαθέσεις

Δεν χρειάζονται οι υπερβολές. Μπορείς απλά να επιλέξεις μια καρέκλα, μια πολυθρόνα, ένα πουφ ή ακόμα και μερικά μαξιλάρια που θα τα πετάξεις στο πάτωμα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

22
Προσαρμόσου στην αίσθηση

Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές. Μπορείς να ακολουθήσεις την συνολική ροή του δωματίου ή να προσθέσεις έπιπλα, χρώματα και υφάσματα που δεν ακολουθούν τον στιλιστικό κανόνα. (πρόσεχε όμως: Μην υπερβάλεις με τα χρώματα! Θέλουμε να δώσουμε ενδιαφέρον στον χώρο και όχι να προκαλέσουμε επιληπτικές κρίσεις)

13

Όταν θέλεις, αλλά δεν μπορείς

Οι δικαιολογίες του τύπου: ”Θέλω να έχω μια προσωπική γωνία, αλλά που; Δεν έχω χώρο” δεν ισχύουν πάντα. Αν δεν έχεις λοιπόν χώρο στο δωμάτιο σου για μια ξεχωριστή γωνία, μπορείς να κάνεις το εξής:
Διαμορφώνεις μια ακριανή πλευρά του καναπέ, προσθέτοντας ένα τραπεζάκι απο δίπλα, μια μικρή βιβλιοθήκη, ένα φωτιστικό (ίσως ένα που να ρυθμίζεις την ένταση του φωτισμού) και μερικά μαξιλάρια που να διαχωρίζει εκείνο το κομμάτι απο τον υπόλοιπο χώρο!
9
And now some inspiration

1

3\ 4\ 5\ 7\ 10\ 16\ 17\ 20\ 22\ 23\ 25\ 27

Η Γεωργία Κωτσιοπούλου είναι αρθρογράφος και ιδρύτρια του Savoir Ville. Σπούδασε στην σχολή του ΑΝΤ1 και στο Athens Media Lab δημοσιογραφία και επικοινωνία και συνεχίζει στην σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αγαπάει τα χρώματα, τα βιβλία και το καλό φαγητό. Απεχθάνεται τα ψάρια, τις περιγραφές σε τρίτο πρόσωπο και τα δυνατά αρώματα.

Be first to comment