nutrition7

Πως να δωσεις ωθηση στη διαιτα σου

Οι δίαιτες αστραπή, έχουν και αποτελέσματα αστραπή! Μόνο αν κάνεις ποιοτικές αλλαγές στη διατροφή σου, θα μπορέσεις να έχεις διάρκεια και στο αδυνάτισμα, αλλά και στο να κρατήσεις τις νέες συνήθειες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξέχνα για λίγο τις θερμίδες και τις υπερβολές και επικεντρώσου στα εξής:

  • μην ξεχνάς την πρωτεΐνη! βοηθάει σημαντικά στον κορεσμό και στις καύσεις. Κάθε μέρα λοιπόν, θα πρέπει να προσλαμβάνεις κάποια πηγή πρωτεΐνης πχ. ψάρι, κοτόπουλο, κρέας, αυγό ή όσπρια
  • προσοχή στα γαλακτοκομικά! από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα είναι η υπερκατανάλωση τυριού. Αν φας ένα τοστ το πρωί, μέσα στη μέρα προσπάθησε να φας ελάχιστο τυρί (ή και καθόλου) και ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι
  • υδατάνθρακες με μέτρο! ούτε να τους κόψεις εντελώς γίνεται, ούτε να τρως όσους ονειρεύεσαι. Εκτός όμως, από την ποσότητα, μεγάλη σημασία έχει και η ποιότητα! Δώσε έμφαση σε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως το καστανό ρύζι, το μαύρο ψωμί κλπ
  • ναι στα καλά λιπαρά! Πλέον το λίπος στη διατροφή έχει απενοχοποιηθεί και είναι πλέον γνωστό και σημαντικό να προσλαμβάνεις καλά λιπαρά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα κορεσμένα λιπαρά με ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς
  • φρούτα και λαχανικά! το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά ένα μικρό μόνο κομμάτι του πληθυσμού κατορθώνει να καταναλώνει καθημερινά 5 με 6 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Σαλάτα σε κάθε γεύμα και φρούτα μέσα στην τσάντα πάγια, είναι η μόνη λύση
  • επαρκής ενυδάτωση! Τα υγρά και ειδικά το νερό είναι απαραίτητα για να μπορεί ο μεταβολισμός να λειτουργεί το δυνατόν πιο σωστά
  • φυσικές τροφές! το νέο μότο είναι να μην τρώμε ό,τι δε θα βρίσκαμε στην κουζίνα της γιαγιάς μας. Έχουμε φάει αρκετό συσκευασμένο και γρήγορο φαγητό. Καιρός είναι να αρχίσουμε να μαγειρεύουμε για να «καθαρίσουμε» τη διατροφή μας

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim

0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *