To θέμα της σημερινής συνταγής είναι κυρίως αυτή η απίστευτα νόστιμη σως αμυγδάλου με χυμό πορτοκαλιού και μέλι, που ταιριάζει σε όλες τις πράσινες σαλάτες. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε

3 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

½ κουτ. σούπας μέλι

3 κουτ. σούπας νερό

¼ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Ρίξτε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπήστε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση προσθέτοντας κάποιο υλικό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Για την πράσινη σαλάτα θα χρειαστείτε:

φύλλα μαρουλιού, πλυμμένα και καλά στραγγισμένα

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

λίγη φέτα τριμμένη

αμύγδαλα ανάλατα, χοντροκομμένα

Ξεκινήστε με το σοτάρισμα του κοτόπουλου. Αλατίστε το καλά από όλες τις πλευρές. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά και χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του και να έχει ψηθεί και στο εσωτερικό του. Βγάλτε το από το τηγάνι, στραγγίστε το από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί και μόλις χλιαρώσει λίγο, κόψτε το σε φέτες. Τοποθετήστε το μαρούλι στο πιάτο σας, μετά το κοτόπουλο, τη φέτα και τα αμύγδαλα και ρίξτε από πάνω τη σως αμυγδάλου. Τρίψτε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε.