Φωτογραφία: Maria Midoes
Φωτογραφία: Maria Midoes

Πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσες αντί για προτηγανισμένες συσκευασμένες πατάτες να είχες στην κατάψυξη τις δικές σου; Αντί να γυρνάς από τη δουλειά και να πετάς δυο πατάτες στο τηγάνι ενω βαριέσαι να ξεφλουδίζεις, να τις έχεις ήδη έτοιμες;

Παρακάτω θα βρεις τον απόλυτο οδηγό για να καταψύξεις τις δικές σου τηγανιτές πατάτες.

Θα χρειαστείς:

4 πατάτες

8 κούπες νερό

1 κ.σ. αλάτι

  1. Κόψε και ξεφλούδισε τις πατάτες.
  2. Βράσε τις πατάτες για περίπου 2 λεπτά και τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
  3. Σε ένα μεγάλο χαρτί κουζίνας, άφησέ τες να στραγγίξουν καλά.
  4. Τοποθέτησέ τες στην κατάψυξη για 6 ώρες να παγώσουν.
  5. Ύστερα, χώρισέ τες σε μικρά σακουλάκια και ξαναβάλτες στην κατάψυξη.
  6. Τώρα μπορείς να τις ψήσεις ή να τις τηγανίσεις όποτε εσύ θέλεις!