Το να μένεις με τους γονείς σου μέχρι μια ηλικία είναι αποδεκτό. Μέχρι τα 22. Ή μάλλον τα 20. Βασικά, η συμβουλή μου είναι να φύγεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, είναι δεν είναι αποδεκτό από τους άλλους.

Πως να επιβιωσεις απο την συγκατοικηση με τους γονεις σου Savoir Ville

Η καθημερινή τριβή των σχέσεων στο σπίτι, είναι κάτι που σε οδηγεί στο να σιχτιρίζεις τουλάχιστον μια φορά την ημέρα πλέον, όλους εκείνους τους λόγους που σε εμποδίζουν να φύγεις. Γιατί εντάξει, δεν είμαστε παιδιά πια, θέλουμε μια χ,ψ ελευθερία. Την απόλυτη. Πράγμα που αν θέλεις την γνώμη μου (πάλι) δεν είναι εύκολο, αφού σε όποιο ηλικιακό γκρουπ και αν βρίσκεσαι, οι γονείς σου θα είναι πάντα ίδιοι. Γιατί γι’ αυτούς είσαι το παιδάκι τους. Εκείνο που όταν ήταν 12 δεν τους είχε πει ότι έπινε Gordons και Breezer περιπτέρου. Το ίδιο παιδάκι που τώρα χρειάζεται το δικό τους briefing για να μάθει τι έκανε μεθυσμένο το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Όμως, όση πλάκα και να έχει το να σου γεμίζουν τα κενά από το δικό σου μεθύσι, άλλη τόση πλάκα θα είχε να μην μένατε μαζί. Γιατί η ηρεμία που θα επικρατούσε στο δικό σου σπίτι, θα άγγιζε τα όρια της τρέλας. Γιατί θα μπορούσες να μην είσαι ποτέ σπίτι και να μην νοιάζει κανέναν. Να κυκλοφορείς με το βρακί και να φέρνεις όποιον θέλεις και όποτε θέλεις. Και ας μην είναι πάντα η παρέα σου.

Οι παραπάνω περιπτώσεις λοιπόν, φαντάζουν ιδανικές. Μέχρι να γυρίσεις σήμερα από τη δουλειά και να συνειδητοποιήσεις πως η μαμά σου είναι ακόμη στο ίδιο σπίτι και εσύ θα πρέπει να βγεις από αυτό για να μπορέσεις να βρεις την ηρεμία σου. Χτυπώντας κάρτα.

Γι’ αυτό και εγώ παρακάτω, σου δίνω τέσσερα hints για μια ευκολότερη συμβίωση και μια ομαλή αναπροσαρμογή.

#1 Μάθε τους κανόνες του σπιτιού σου.

Επιτέλους. Θυμήσου ότι το σπίτι αυτό είναι δικό τους ακόμη και αν μεγάλωσες μέσα σε αυτό, ακόμη και αν πιστεύεις ότι είναι λίγο υπερβολικοί. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να μαζεύεις τα πράγματά σου από το σαλόνι και να ξέρεις που είναι ο χώρος σου.

Αν τώρα έχετε συμφωνήσει στο να πλένεις τα πιάτα μια φορά την εβδομάδα, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και πρέπει να μάθεις μάλλον σήμερα, πως μπορείς να μη σε πιάνουν κότσο.

#2 Ενημέρωσε πως έχεις και εσύ τους κανόνες σου.

Ναι, εντάξει. Ως μεγαλύτεροι θα πρέπει να εισπράττουν τον σεβασμό σου to the fullest. Παρ’όλα αυτά, αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται να είναι αμφίδρομο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να συνυπάρξετε κάτω από μια στέγη με τους κανόνες μερικών εντελώς διαφορετικών ανθρώπων. Τόσο, που μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι κάνεις καλά μόνο και μόνο από τον μικρό αριθμό τσακωμών σας.

#3 Βοήθησε με την πρώτη ευκαιρία.

Όλοι οι γονείς του κόσμου εκτιμούν την βοήθεια των παιδιών τους. Από το να βοηθήσουν με τα πράγματα του σούπερμαρκετ μέχρι το να βοηθήσουν να φτιάξουν κάτι στο air condition. Αλλά μη σκας, όταν βρεις ευκαιρία είπαμε.

#4 Θύμισε στον εαυτό σου τους λόγους για τους οποίους το κάνεις.

Γιατί δεν έχεις λεφτά. Γιατί δεν μπορείς να βρεις συγκάτοικο. Γιατί ακόμη συνεισφέρουν στα έξοδα του μήνα σου. Γιατί πολύ απλά, δεν βγαίνει η ζωή. Και τότε είναι που μπορεί να νιώσεις κολλημένος. Όμως η θέληση για να φύγεις είναι η μόνη ευκαιρία για να κάνεις οικονομία και να τρέξεις μακριά.Οπότε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν απλώς βάλε άλλο ένα 2ευρω στον κουμπαρά σου.