Ακούμε συχνά ότι παίρνουμε νερό όχι μόνο από τα υγρά που καταναλώνουμε αλλά και από τις τροφές μας, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Στην πράξη όμως, πόσα υγρά προσλαμβάνουμε με αυτόν τον τρόπο;

  • 1 μέτριο αγγούρι: 96% υγρασία, δηλαδή 290 γρ.
  • 1 φλυτζάνι iceberg: 96% υγρασία, δηλαδή 69 γρ.
  • 1 φλυτζάνι σπανάκι: 96% υγρασία, δηλαδή 105 γρ.
  • 1 μέτριο σέλινο: 96 % υγρασία, δηλαδή 96 γρ.
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι: 95% υγρασία, δηλαδή 85 γρ.
  • 1 μέτρια ντομάτα: 94% υγρασία, δηλαδή 141 γρ.
  • 1 μέτρια πιπεριά: 94% υγρασία, δηλαδή 103 γρ.
  • 1 λεπτή φέτα καρπούζι: 92% υγρασία, δηλαδή 184 γρ.
  • 1 φλυτζάνι μπρόκολο: 91% υγρασία, δηλαδή 83 γρ.
  • 1 λεπτή φέτα πεπόνι: 90 % υγρασία, δηλαδή 180 γρ.
  • 1 μέτριο ροδάκινο: 88% υγρασία, δηλαδή 96 γρ.
  • 1 μέτριο πορτοκάλι: 87% υγρασία, δηλαδή 174 γρ.
  • 1 φλυτζάνι κουνουπίδι: 87% υγρασία, δηλαδή 87 γρ.

Τρώγοντας άφθονα φρούτα και λαχανικά, θα καταφέρεις να συμπληρώσεις τα υγρά που χρειάζεσαι, ακόμα και αν δεν πίνεις αρκετό νερό!

www.facebook.com/grafeiodiatrofis