Κουλουρακια πασχαλινα

SVpost_140418_b

SVpost_140418_a

Αφράτα και συγχρόνως τραγανά, αυτά είναι τα κλασικά πασχαλινά κουλουράκια, εύκολα στην παρασκευή τους για να τα ετοιμάσετε ακόμα και σήμερα για το Πάσχα! Τα υλικά είναι

800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πακέτο μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

1 ¼ κούπας ζάχαρη

4 αυγά

5 κουτ. σούπας γάλα

1 βανιλίνη

ξύσμα ενός λεμονιού

1 κ. γλυκού baking powder

Mε ένα μίξερ χειρός χτυπήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί τελείως. Η ζύμη κολλάει αρκετά, οπότε για να τη δουλέψετε, πάρτε δίπλα σας ένα μπολάκι με σπορέλαιο. Κάθε φορά που θα κόβετε ένα κομματάκι ζύμης για να κάνετε τα κουλουράκια, βουτήξτε τα δάχτυλά σας στο σπορέλαιο. Πάρτε ένα κομματάκι ζύμης, το μέγεθος εξαρτάται από το μήκος που θέλετε για τα κουλουράκια σας, και φτιάξτε ένα μπαστουνάκι πάχους ενός εκατοστού. Διπλώστε το στη μέση και τυλίξτε. Εννοείται πως μπορείτε να φτιάξετε ότι άλλο σχήμα θέλετε. Ψήστε στους 170 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Καλό Πάσχα!

SVpost_140418_c

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
25 − 13 =