Ο,τι Πρεπει να Ξερεις για το Ice Bucket Challenge

140811-boston-ice-bucket-challenge-1350_26906d39ac7ead702b45e5b7707b8dc6

Πρόκειται για τη νέα εμμονή του ίντερνετ και θα πρέπει να έρχεσαι από άλλο πλανήτη αν δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Το ice bucket challenge είναι μια δοκιμασία κατά την οποία πρέπει να περιχύσεις ένα κουβά με παγωμένο νερό πάνω σου, να το ανεβάσεις στο διαδίκτυο και να παροτρύνεις τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο. Ο λόγος; Κάθε άτομο που δέχεται την πρόκληση οφείλει να δώσει χρήματα στο ίδρυμα ALS των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ερευνών που έχουν στόχο την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυσνης. Πρόκειται για μια πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και μπορεί να προκαλέσει παράλυση.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει εκατοντάδες βίντεο με διάσημους και μη που μπουγελώνονται για καλό σκοπό. Ορίστε όμως μερικά πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζεις για το ice bucket challenge.

Η δοκιμασία έχει ενισχύσει όχι μόνο το ίδρυμα ALS αλλά έχει αυξήσει τις δωρεές γενικότερα σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν και άλλα Ινστιτούτα που πρόκειται να ακολουθήσουν την ίδια πρόκληση για να συγκεντρώσουν χρήματα. Παράδειγμα αποτελεί η οργάνωση Macmillian στο Ηνωμένο Βασίλειο που βοηθάει τους ασθενείς με καρκίνο.

Στην πραγματικότητα το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με την προοπτική ότι θα πληρώσει μόνο όποιος δεν δεχτεί την πρόκληση να βραχεί και μάλιστα η τιμή ήταν φιξαρισμένη (100 δολάρια). Στη συνέχεια οι περισσότεροι προτίμησαν να κάνουν και να βραχούν και να πληρώσουν.

Κάθε άτομο που τον προκάλεσαν με το ice bucket challenge οφείλει να απαντήσει μέσα σε ένα 24ωρο!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας  27χρονος Αμερικανός Κόρεϊ  Γκρίφιν βρήκε τον Ιούνιο αυτό τον τρόπο για να συγκεντρώσει  100.000 δολάρια για να ενισχύσει τον καρκινοπαθή φίλο του. Ο Γκρίφιν τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα, όμως ο ίδιος πνίγηκε το προηγούμενο Σάββατο ενώ έκανε κατάδυση.

Ας δούμε ορισμένα δημοφιλή βίντεο όπου διάσημοι και μη δέχονται την πρόκληση.Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, να ακούω τις συζητήσεις των περαστικών και να σκαλίζω πράγματα που δεν έπρεπε να σκαλίζω. Κι αν τότε ήθελα να γίνω ντέντεκτιβ, τελικά έγινα δημοσιογράφος. Αγαπώ τα ταξίδια, τις παραστατικές τέχνες, το σχέδιο και τη μόδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όμως θεωρώ τη Βουδαπέστη, την πόλη όπου έζησα για ένα μικρό διάστημα, κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Και τέλος, σαν παιδί Παντείου κι εγώ, ταυτίζομαι με τη φράση «πρώτα σου φεύγει το χούι και μετά η Πάντειος».

Be first to comment