Μαφιν με Αβγα, Προσουτο και Πεστο

Ένα εναλλακτικό πρωινό πλούσιο σε πρωτεϊνές που θυμίζει english breakfast αλλά στην πιο υγιεινή του εκδοχή.

011493288c075a1d2a72b8ec7126a3f6

Θα χρειαστείτε (για μια μερίδα):

1 ψωμάκι τύπου muffin (ονομάζεται και αγγλικό ψωμάκι)

2 λεπτές φέτες προσούτο

1 αβγό

1 κουταλία σάλτσα πέστο

1 κουταλία ανάλατο βούτυρο

λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε το βούτυρο στο τηγάνι και ψήστε το αβγό για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πάνω στο ψωμάκι βάλτε το προσούτο και από πάνω το αβγό, όσο πιο προσεχτικά μπορείτε. Ρίξτε ελάχιστο αλάτι, μπόλικο μαύρο πιπέρι και μια κουταλιά σάλτσας πέστο. Καλή σας όρεξη.

Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, να ακούω τις συζητήσεις των περαστικών και να σκαλίζω πράγματα που δεν έπρεπε να σκαλίζω. Κι αν τότε ήθελα να γίνω ντέντεκτιβ, τελικά έγινα δημοσιογράφος. Αγαπώ τα ταξίδια, τις παραστατικές τέχνες, το σχέδιο και τη μόδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όμως θεωρώ τη Βουδαπέστη, την πόλη όπου έζησα για ένα μικρό διάστημα, κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Και τέλος, σαν παιδί Παντείου κι εγώ, ταυτίζομαι με τη φράση «πρώτα σου φεύγει το χούι και μετά η Πάντειος».

Be first to comment

Solve : *
29 + 6 =