Ο τίτλος δεν αντιπροσωπεύει πιστά αυτό το γλυκό ή μικρογραφία γλυκού. Πρόκειται για αυτό που αποκαλούν οι Αμερικάνοι cups, δηλαδή κούπες, Στην ουσία είναι καλούπια σοκολάτας που γεμίζουν συνήθως με φυστικοβούτυρο, εξ’ ου και το γνωστό peanut butter cup. Με όποιον τρόπο και να το πείτε το αποτέλεσμα είναι γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο σας και θα το διαπιστώσετε με την πρώτη μπουκιά. Το φυστικοβούτυρο ταιριάζει σχεδόν διαβολικά με τη σοκολάτα και η σος από φρέσκα μούρα του δίνει μια ελαφριά γλυκόξινη και φρουτώδη γεύση. Υπερβολικά εύκολη συνταγή που σχεδόν απίθανο να μην έχει επιτυχία.

chocopjcups06 (Medium)

Να θυμάστε μόνο πως δεν έχει σημασία να πετύχετε το τέλειο σχήμα στα cups, παρά μόνο να απολαύσετε τη διαδικασία…

υλικά (για 6 μερίδες)

200γρ κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 60% κακάο)

3 κουταλιές φυστικοβούτυρο

1 κουταλιά σησαμέλαιο (προεραιτικά, αλλιώς αραβοσιτέλαιο)

2 κουταλιές γάλα πλήρες

1/2 κούπα μούρα

1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

χυμός από μισό λεμόνι

λίγο αλάτι

6 θήκες για muffins

chocopjcups01 (Medium)

Διαδικασία

  1. Αρχικά, λιώστε μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σας (δηλαδή 100γρ) σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Προσέξτε μην σας καεί η σοκολάτα. Εάν τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε την για 40 με 50 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε την καλά και αν συνεχίζουν να μένουν κομμάτια που δεν έχουν λιώσει βάλτε την για ακόμα 20 δευτερόλεπτα. Θα το δείτε στην πράξη κατά πόσο χρειάζεται επιπλέον ζέσταμα.
  2. Πάρτε τις θήκες για muffins και γεμίστε με 1 κουταλιά της σούπας καθεμία. Με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με το κουτάλι μεταφέρετε τη σοκολάτα γύρω γύρω στα σημεία της θήκης ώστε να καλυφθούν περίπου μέχρι πάνω. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα “καλούπι” από σοκολάτα που θα έχει το σχήμα της θήκης. Όταν τελειώσετε με όλες τις θήκες βάλτε τες στο ψυγείο να παγώσουν για μισή ώρα.
  3. Βάλτε το φυστικοβούτυρο, το σησαμέλαιο, το γάλα και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε με γάλα εάν χρειαστεί ώστε το μείγμα να είναι ελαφρώς υδαρές και όχι πολύ πηχτό. Σε άλλο μπολ λιώστε τα μούρα με ένα πηρούνι και ανακατέψτε μαζί με το χυρό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Αφήστε στην άκρη.
  4. Μετά από 30 λεπτά βγάλτε τις θήκες σας από το ψυγείο και γεμίστε πρώτα με το μείγμα φυστικοβούτυρου ένα κουταλάκι κάθε θήκη και έπειτα με ένα κουταλάκι από το μείγμα με τα μούρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρώσετε το επόμενο βήμα.
  5. Λιώστε την υπόλοιπη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο βήμα. Έπειτα, γεμίστε προσεχτικά κάθε θήκη με μια κουταλιά από τη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί καλά η γέμιση και να κλείσει το καλούπι της σοκολάτας. Μπορεί να σας ξεχυλίσει λίγο η σος από τα μούρα, αλλά δεν πειράζει. Τοποθετήστε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου «Μέλι και Κανέλα» στο meliandcinnamon.blogspot.com/