Μπισκοτακια βουτυρου με αρωμα εσπεριδοειδων

SVpost_140610_a

SVpost_140610_b

Είναι τριφτά μπισκοτάκια αρωματισμένα με συνδυασμό πορτοκαλιού, lime και λεμονιού. Ιδανικό συνοδευτικό του απογευματινού ελληνικού καφέ ή του espresso σας! Θα χρειαστείτε:

170 γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 κούπας άχνη ζάχαρη

ξύσμα από μισό πορτοκάλι, ένα λεμόνι και ένα ή δύο μικρά lime

2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού ή λάιμ (ή συνδυασμό)

230 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δηλ. 2 κούπες αλεύρι μείον 2 κουτ. σούπας )

2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

1 βανιλίνη

2/3 κούπας άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

 

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το κορνφλάουρ, το αλάτι και τη βανιλίνη. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ ή με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό των εσπεριδοειδών και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το μίγμα του αλευριού και στη χαμηλή ταχύτητα ή με ένα σύρμα ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και κόψτε δύο κομμάτια λαδόκολλα πλάτους 20 εκατοστών περίπου. Πάρτε το κάθε κομμάτι ζύμης, δώστε του κυλινδρικό σχήμα με τα χέρια σας και τοποθετήστε το πάνω στη λαδόκολλα κατά μήκος. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρετε το μέχρι να έχει διάμετρο 3,5 εκατοστών περίπου. Τοποθετήστε τα δύο ρολλά στο ψυγείο για μια ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάλτε τα ρολά από το ψυγείο και κόψτε τα μπισκοτάκια σε πάχος 6-7 χιλιοστών περίπου. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα (δε θα φουσκώσουν, οπότε μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα με το άλλο) και ψήστε για 15 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για 3-4 λετπά. Όσο είναι ακόμα χλιαρά, γεμίστε μια σακούλα φαγητού με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ρίξτε τα μέσα (ανά πεντάδες) ανακινώντας τη σακούλα για να καλυφθούν από τη ζάχαρη. Βγαίνουν γύρω στα 30-40 μπισκοτάκια ανάλογα με το πάχος που θα τα κόψετε. Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη, καταψύξτε τη. Διατηρήστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες. Καλή επιτυχία!

SVpost_140610_c

SVpost_140610_d

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
16 ⁄ 8 =