(c) All rights reserved
(c) All rights reserved

Τα μπισκότα αυτά είναι απλά εκπληκτικά! Συνδυάζουν τη φοβερή γεύση ταχινιού και αμύγδαλου, τραγανά απ’ έξω και μαλακά από μέσα, θυμίζοντας εργολάβους. Το ταχίνι τους προσφέρει άφθονο ασβέστιο ενώ τα αμύγδαλα τα καθιστούν μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, Βιταμίνης Ε και Β. Είναι γεμάτα καλά λιπαρά που θα σας κρατήσουν χορτασμένους για ώρα, ιδανικά για ένα σνακ το απόγευμα ή ενδιάμεσα στα γεύματα. Τα δικά μου βγήκαν λίγο ροζ γιατί σαν γλυκαντικό χρησιμοποίησα σιρόπι από χουρμάδες, αλλά αν βάλετε μέλι ή σφένδαμο το χρώμα τους θα είναι λίγο πιο κιτρινωπό. Διατηρούνται (αν κρατηθείτε) για μια εβδομάδα εκτός ψυγείου χωρίς να ξεραθούν και το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας είναι ή αναμονή να κρυώσουν αφού ψηθούν. Το ξέρω ότι λατρεύετε το ταχίνι οπότε δεν θα έχετε κανένα ενδοιασμό να τα δοκιμάσετε.

Υλικα

-220 γρ αμύγδαλα

½ κτλ γλυκού αλάτι

1 κτλ γλυκού baking powder

150 γρ μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης

200γρ ταχίνι

2κτ σούπας απόσταγμα βανίλιας

Λίγα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα

Προετοιμασια

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς
  • Απλώνεις λαδόκολλα σε δύο ταψιά
  • Χτυπάς στον επεξεργαστή τροφίμων τα αμύγδαλα μέχρι να σπάσουν και να γίνουν σαν αλεύρι
  • Βάζεις ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις το ταχίνι, το γλυκαντικό και το απόσταγμα βανίλιας ανακατεύοντας καλά μέχρι να αραιώσει λίγο το μείγμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα αμύγδαλα, το αλάτι, το baking powder και σιγά σιγά περιχύνεις με τα υγρά υλικά. Ανακατεύεις καλά με το κουτάλι ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνεις το μείγμα να κάτσει για περίπου 10 λεπτά.
  • Πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (διάμετρος περίπου 2,5 εκ) και τα τοποθετείς στο ταψί με τη λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  • Τα πατάς με ένα πιρούνι και τοποθετείς ένα αμύγδαλα ή λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης πάνω σε κάθε μπισκότο.
  • Ψήνεις για 8-10 λεπτά.
  • Και τώρα ξεκινά το δύσκολο κομμάτι: πρέπει να τα αφήσεις να στεγνώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά αλλιώς θα θρυμματιστούν και δε θα ξεκολλήσουν από τη λαδόκολλα. Αλλά όπως θα συνειδητοποιήσεις μόλις τα δοκιμάσεις αξίζει η αναμονή!