Μερικα Tips για να μην Ξοδευεσαι

Υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που τις θεωρούμε απαραίτητες ή πιστεύουμε πως το κόστος τους είναι αμελητέο. Στην πραγματικότητα αυτά τα “μικροέξοδα”, αν τα αθροίσεις όλα μαζί στο διάστημα ενός χρόνου, θα καταλάβεις πως είναι πολύ πιο επιβαρυντικά για την τσέπη σου.

saving money

1. Οργάνωσε τα Ψώνια του Σούπερ Μάρκετ.

Ακούγεται απλό αλλά είναι πολύ σημαντικό. Υπολόγισε πόσα λεφτά μπορείς να ξοδεύεις κάθε εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες σου. Μήπως δεν χρειάζεσαι όλα όσα ρίχνεις συνήθως στο καλάθι; Αυτά τα σνακς που κάθονται στους γοφούς και κλείνουν τις αρτηρίες σου, μήπως ελαφρύνουν και την τσέπη σου;

2. Φτιάξε τον Πρωινό Καφέ στο Σπίτι σου.

Ωραίος ο καφές που παίρνεις κάθε πρωί πριν τη δουλειά από εκείνο το γωνιακό μαγαζί στη γειτονιά σου, μήπως όμως σου στερεί σημαντικότερα πράγματα χωρίς να το καταλάβεις; Τι είναι 2,50 ευρώ θα μου πεις. 2,50 ευρώ κάθε μέρα για ένα χρόνο ίσον 912 ευρώ! Να λοιπόν που θα μπορούσες να πας εκείνο το ταξίδι στο Παρίσι ή να παρακολουθήσεις εκείνο το σεμινάριο που μπορεί να σου αλλάξει την καριέρα. Αγόρασε ένα θέρμος και φτιάχνε τον καφέ απ’ το σπίτι, τα έξοδα είναι μηδαμινά!

3. Μήπως να το αφήσεις το αμάξι;

Αν είσαι σε πόλη το αμάξι ίσως και να γίνει μπελάς. Η κίνηση είναι φοβερή και μόνο χρόνο δεν γλιτώνεις. Πάρε καλύτερα το μετρό και συνδύασέ το με περπάτημα. Όχι μόνο θα γλιτώσεις χρήματα, αλλά θα γίνεις πιο fit και θα συμβάλλεις στην μείωση των ρύπων της ατμόσφαιρας! Άσε που οι καλύτεροι επενδυτές ξέρουν πολύ καλά πως ένα αυτοκίνητο είναι η χειρότερη επένδυση.

4. Κάψε Λιγότερη Ενέργεια.

Δεν λέμε να μειωθεί ο μεταβολισμός σου, αλλά το ποσό στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Τώρα που έχει ζέστη προτίμησε τους ανεμιστήρες και όχι το aircondition. Το τελευταίο άναψέ το -όχι για πολλές ώρες- στους μεγάλους καύσωνες! Μπορείς να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό όταν κλείνεις τα παράθυρα κατά την διάρκεια της μέρας, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι πιστεύουν το αντίθετο! Μάλιστα, το να ακολουθείς απλές συνήθειες όπως το να κλείνεις το φως κάθε φορά που φεύγεις από ένα δωμάτιο μπορεί να μειώσει τα έξοδα κατά 30%.

Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, να ακούω τις συζητήσεις των περαστικών και να σκαλίζω πράγματα που δεν έπρεπε να σκαλίζω. Κι αν τότε ήθελα να γίνω ντέντεκτιβ, τελικά έγινα δημοσιογράφος. Αγαπώ τα ταξίδια, τις παραστατικές τέχνες, το σχέδιο και τη μόδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όμως θεωρώ τη Βουδαπέστη, την πόλη όπου έζησα για ένα μικρό διάστημα, κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Και τέλος, σαν παιδί Παντείου κι εγώ, ταυτίζομαι με τη φράση «πρώτα σου φεύγει το χούι και μετά η Πάντειος».

Be first to comment