Είναι ένα ερώτημα που δεν τολμώ να θίξω ούτε στις φίλες μου. Οι μισές θα μου πούνε «Ε καλά εννοείται, άβαφτη θα πας;» και οι άλλες μισές θα με κοιτάξουν με ύφος βλοσυρό και θα μου πουν «Πας για μια συγκεκριμένη δουλειά, ποιος ο λόγος να βαφτείς; Αφού θα ιδρώσεις. Τρελή είσαι;». Γιατί όλα στη ζωή είναι θέμα συγκέντρωσης. Και αυτοπεποίθησης. Και το μακιγιάζ με βοηθάει και στα δύο.

Κανόνας 1ος. Μη χρησιμοποιήσεις foundation. Το μόνο που απαγορεύεται. Φράζει τους πόρους και με τον ιδρώτα θα έχεις πολύ αρνητικές επιπτώσεις. Άσε που θα μείνει όλο στην πετσέτα. Όχι στο foundation (ναι στην ελαφριά loose powder, γιατί σε αυτή τη ζωή κάπου υποχωρούμε κάπου πατάμε πόδι).

Κανόνας 2ος. Χρησιμοποίησε ενυδατική με χρώμα. Αυτό μάλιστα! Ενυδατώνει, κάνει καλό στο δέρμα και στρώνει και το χρώμα σου! Αν και σε γενικές γραμμές δεν τις συμπαθώ ιδιαίτερα, στο γυμναστήριο βολεύουν: «Δεν βάφομαι, μια ενυδατική έβαλα μόνο.»

Κανόνας 3ος. Μη φοράς κόκκινο κραγιόν. Και γενικότερα κραγιόν. Στα χείλη μπορείς να είσαι πιο minimal. Λίγο lip balm έτσι για την ενυδάτωση και τη γυαλάδα και για να φαίνονται ζωντανά βρε αδερφέ! Όχι όμως έντονο κραγιόν. Μη δίνουμε και δικαιώματα.

Κανόνας 4ος. Επένδυσε στο κονσίλερ. Αφενός κανένας δεν θα το καταλάβει, αφετέρου το κονσίλερ δεν είναι καλλυντικό. Είναι ζωτικής σημασίας κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Καλύπτει μαύρους κύκλους, φωτίζει, μικραίνει, ομορφαίνει. Βάλε κονσίλερ και κάνε τα squats σου με άλλον αέρα.

Κανόνας 5ος. Ναι στη μάσκαρα. Ειδικά στην αδιάβροχη. Όσο και να ιδρώσεις η βλεφαρίδα θα μείνει στο ύψος της. Και δεν θα αφήσει αποτυπώματα στην πετσέτα, στο στρώμα, στη μπλούζα, πουθενά. Είναι αξιόπιστο προϊόν, τι να λέμε τώρα.

Κανόνας 6ος. Όχι στο contouring. Είπαμε ναι στο μακιγιάζ, αλλά ας μην το παρακάνουμε. Θέλουμε απλά να νιώθουμε όμορφα κι άνετα κι όχι να έχουμε το νου μας εάν έχει τρέξει κι έχει κάνει στάμπες το bronzer. Ναι στο μακιγιάζ στο γυμναστήριο, αλλά στο φυσικό μακιγιάζ.