Λικερ μοσχομολοχα

SVpost_140513_b

Είναι το πιο μυρωδάτο, ανοιξιάτικο λικέρ που θα φτιάξετε ποτέ! Είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή του και με μηδέν κόστος, αφού μπορείτε να βρείτε μοσχομολόχες στον κήπο της μαμάς, της γιαγιάς ή της θείας, εγώ τη μάζεψα από μια αυλή σε μια βόλτα στη γειτονιά. Η μοσχομολόχα είναι αλλιώς η αρμπαρόριζα και χρησιμοποιείται για να δώσει άρωμα στις μαρμελάδες, στα γλυκά του κουταλιού και στις κομπόστες. Για να φτιάξετε ένα λίτρο λικέρ θα χρειαστείτε:

60 φυλλαράκια μοσχομολόχας (αρμπαρόριζας)

1 λίτρο ρετσίνα

1 κιλό ζάχαρη

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, ανακατεύουμε και κλείνουμε καλά. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 15-20 μέρες. Όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο πιο γλυκό γίνεται. Δοκιμάστε το μετά το δεκαπενθήμερο για να δείτε τη γεύση του και αφήστε το ή όχι ανάλογα με τη γλυκύτητα που προτιμάτε στα λικέρ σας. Βγάζουμε τα φύλλα και σουρώνουμε για να πάρουμε το λικέρ μας. Καλή επιτυχία!

SVpost_140513_a

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment