Τι θα φάμε φέτος για να είμαστε στη μόδα; Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια στροφή στην ποιότητα, που όσο πάει γίνεται πιο εξεζητημένη και πιο ειδική. Τι τάσεις θα επικρατήσουν το 2017 διατροφικά;

  • vegan: οι αυστηρά χορτοφάγοι αποτελούν πλέον το 1% του πληθυσμού, αλλά ο veganισμός έχει αρχίσει να θεωρείται σχεδόν mainstream, με πιάτα που τα καταναλώνουν πια όλοι. Μάλιστα φέτος περιμένουμε να δούμε και vegan fast food, κάτι που στη χώρα μας φαίνεται να λείπει αρκετά…
  • jackfruit: το φρούτο που μαγειρεύεται αντί για κρέας και μάλιστα γευστικά θυμίζει χοιρινό! Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να φτιάξεις και λέγεται πως είναι το φυτό που θα βοηθήσει σημαντικά στη σίτιση περιοχών του πλανήτη που κινδυνεύουν από ασιτία.
  • το μωβ χρώμα: εκτός από το ότι «γράφει» όμορφα στις φωτογραφίες, τα λαχανικά που είναι μωβ (ή γενικότερα έχουν έντονα χρώματα) περιέχουν πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχει παρατηρηθεί μάλιστα, αύξηση στην αγορά μούρων με μωβ χρώμα και μελιτζάνας!
  • μεξικάνικο φαγητό: από πέρσι υπήρχε μια ροπή προς τα καυτερά, αλλά το 2017 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που θα αναδείξει τη μεξικάνικη κουζίνα!
  • επιστροφή στο παραδοσιακό: with a twist πάντα, το βλέπουμε και στη χώρα μας, οι παλιές δοκιμασμένες συνταγές αναβιώνουν και ουσιαστικά ξανατρώμε το φαγητό της γιαγιάς με μια προσπάθεια για ιδανικά διαλεγμένα υλικά, σε μια πιο «υψηλή» εκδοχή του
  • σοφιστικέ μη αλκοολούχα ποτά: συσκευασμένα αναψυκτικά με ιδιαίτερες γεύσεις ή cocktails σε μαγαζιά, η απαίτηση του κοινού που δεν πίνει αλκοόλ φαίνεται να βρίσκει ιδέες και λύσεις
  • τα milkshakes είναι τα νέα donuts! ίσως η μόνη ανθυγιεινή μόδα του καταλόγου (αν και είμαι σίγουρη πως θα υπάρξουν και οι healthy εναλλακτικές τους)
  • νορβηγική, ινδική, φιλιππινέζικη κουζίνα: έχουμε να περιμένουμε με αγωνία μεγάλες εκπλήξεις

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim