Είναι λαζάνια και είναι comfort food για πολλές περιστάσεις.

Για 4-5 μερίδες θα χρειαστείς: 

1 κουταλιά λάδι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 1/3 κούπας κόκκινο κρασί ½ κούπα ζωμό κρέατος 2 κουταλιές κόλιανδρο 1 κουταλάκι πάπρικα 2 κουταλάκια κύμινο 1 κουταλάκι τριμμένο ginger 2 κουταλάκια hot chili σε σκόνη 1 κονσέρβα ντοματάκια 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια 4 φύλλα λαζάνια 200 γρ cheddar cheese 200 γρ. mozzarella

mexican-chili-lasagna-recipe-finished-tall-3

Οδηγίες: 

Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάλε τα κρεμμύδια και σόταρε σε μέτρια θερμοκρασία για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγέιρεψε για λίγο ακόμα. Βάλε τον κιμά να ροδίσει και τις κόκκινες πιπεριές.

Στη συνέχεια ρίξε το κρασί και βράσε για άλλα 3 λεπτά. Πρόσθεσε τον ζωμό και τα μυρωδικά με τα μπαχαρικά και την ντομάτα. Άφησε το να βράσει για 5 λεπτά, βάλε τα φασόλια και μαγείρεψε το για άλλα 5 λεπτά.

Mε το φύλλο λαζάνι σπρώξε τον κιμά στην άκρη ώστε να βάλεις τα λαζάνια στο κάτω μέρος του τηγανιού. Μη σε απασχολήσει αν μείνει λίγο μείγμα στο κάτω μέρος, αυτό το θέλουμε. Μόλις ολοκληρώσεις με όλα τα ζυμαρικά ρίξε τα τυριά και βάλε το τηγάνι πάλι σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Βάλε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το πάνω μέρος των τυριών.

συνταγή και φωτογραφία: www.brit.co