Κεφτεδακια γαλοπουλας με ζυμαρικα

Η συνταγή είναι για 4 άτομα. Είναι υγιεινή και ελαφριά και θα αξιοποιήσεις και με διαφορετικό τρόπο το φιδέ που έχεις στο ντουλάπι σου. Ταιριάζει τέλεια με λευκό κρασί.

turkey-meatballs-angel-hair-pasta-recipe

Υλικά:

250γρ. φιδέ ή πολύ λεπτό ζυμαρικό
450γρ. κιμά
1 μεγάλο αυγό
1/4 κούπας ψίχα ψωμιού
αλάτι και πιπέρι
100γρ. τριμμένη mozzarella
λίγο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
4 κλωναράκια θυμάρι
1/4 κούπας βούτυρο
120ml ζωμός κοτόπουλο
1/4 κούπα φρεσκοκομμένο μαϊντανό
παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράσε νερό και ετοίμασε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Παράλληλα σ ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμά, το αυγό και την ψίχα. Λίγο αλάτι και πιπέρι. Πλάσε τα κεφτεδάκια και τηγάνισε τα σ΄ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 5-15 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος που θα τα κάνεις και τη θερμοκρασία.
  3. Ρίξε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο σ ένα τηγάνι και άφησε το βούτυρο αρωματισμένο.
  4. Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια, το ζωμό, το μαϊντανό και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και μαγείρεψε τα για 5 λεπτά ακόμα.
  5. Σέρβιρε σε ένα πιάτο και πασπάλισε με την παρμεζάνα.

Συνταγή και φωτογραφία: leitesculinaria.com

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ΔΕΥΤΕΡΑ: Κεφτεδάκια γαλοπούλας με ζυμαρικά […]



Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *