churros-cones
Τα βλέπεις συνέχεια στο Instagram και αναρωτιέσαι που είναι, πως θα δοκιμάσεις αυτή τη μαγεία και ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Σου βρήκα την απάντηση σε μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή. Παρακάτω:

Θα χρειαστείς:

  • 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτί ζύμη για churros
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κούπα chocolate chips
  • Όσο παγωτό θέλεις και μερικές πολύχρωμες τρούφες

Προετοιμασία:

  1. Για το χωνάκι: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πάρε ένα χοντρό χαρτί για να δώσεις σχήμα στη ζύμη. Φρόντισε το χαρτί να είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο για να μην πάρει φωτιά.
  2. Ρίξε αλεύρι σε μια επιφάνεια και άπλωσε τη ζύμη σε λεπτή στρώση. Κόψε μεγάλα κομμάτια και τύλιξε το καθένα γύρω από κάθε χάρτινο χωνάκι. Για να ενώσεις τη ζύμη βρέξε λίγο τις άκρες.
  3. Βάλε τα χωνάκια ανάποδα για να διατηρήσουν το σχήμα τους, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 8 λεπτά.
  4. Όσο το χωνάκι ψήνεται βάλε μαζί την κανέλα με τη ζάχαρη σε ένα μικρό πλατύ μπολ.
  5. Μόλις βγάλεις τα χωνάκια από τον φούρνο άπλωσε με ένα πινέλο επάνω τους το λιωμένο βούτυρο. Πασπάλισε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας και βάλε τα στο φούρνο για άλλα 2 λεπτά.
  6. Βγάλε τα χωνάκια και άφησε τα να κρυώσουν. Στο μεταξύ λιώσε λίγη κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις τα χωνάκια κρυώσουν και η ζύμη δεν είναι πια μαλακή ρίξε μια μικρή κουταλιά σοκολάτας και άφησε τη να κρυώσει και να σκληρύνει.  Βάλε όποια γεύση παγωτού θέλεις και το topping που σου αρέσει.