12992928_10153777158469064_1912383242_n

Στα 1960, τότε που ο ρομαντισμός ήταν καθημερινότητα και που ο κόσμος κερνούσε πάστες, υπήρχε ένα ζαχαροπλαστείο-κλειδί για όλους τους ερωτευμένους. Αυτό το ζαχαροπλαστείο ήταν ο Παπασπύρου, καθώς είχε φιλοξενήσει άπειρα ζευγάρια σε πρώτα ραντεβού. 76 χρόνια αργότερα, η τρίτη γενιά Παπασπύρου παίρνει τα ηνία στα χέρια της και κρατώντας το θρυλικό αυτό όνομα, δεν αρκείται μόνο στη ζαχαροπλαστική, μα και στην αρτοποιία, το catering, μέχρι και την κουζίνα.

Τα πρόσωπα που αποτελούν την τελευταία -μέχρι στιγμής- γενιά Παπασπύρου, είναι ο Θανάσης και ο Φίλιππος. Είναι εκείνοι που, παρά τις αντίξοες συνθήκες στη χώρα μας, άρχισαν υλοποιούν τα όνειρά που έκαναν για την επιχείρηση Παπασπύρου. Ο Θανάσης ασχολείται περισσότερο με το διοικητικό κομμάτι της επιχείρησης έτσι ώστε να λειτουργεί όπως ακριβώς θέλει. Ο μικρότερος αδερφός, Φίλιππος, είναι το ταλέντο της κουζίνας, ή με άλλα λόγια ο σεφ της οικογένειας. Με σπουδές στην Le Cordon Bleu, την μεγαλύτερη σχολή σεφ του κόσμου, ήρθε να δώσει τη δική του ψυχή στην επιχείρηση του παππού του. Σε απόλυτη αρμονία λοιπόν, δύο αδέρφια εντελώς διαφορετικά, καταφέρνουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της επιχείρησης και στο διοικητικό κομμάτι της μα και στην παραγωγή.

Εμείς ξεκινήσαμε από τα γραφεία μας ένα πρωινό προς τις Αχαρνές, όπου και βρίσκεται η μονάδα παραγωγής Παπασπύρου, έτσι ώστε να ξεναγηθούμε από τον Θανάση και να μαγειρέψουμε με τον Φίλιππο. Εξάλλου, ποιος μπορεί να σου πει καλύτερα την ιστορία και το μέλλον του Παπασπύρου από εκείνους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα σε αυτόν;

DSC_0070 (Small)

Η μονάδα παραγωγής Παπασπύρου έχει ως βασική αξία της την ποιότητα δημιουργώντας μοναδικά χειροποίητα προϊόντα από τις καλύτερες και πιο αγνές ύλες. Πρωτοπόροι στην δημιουργία σπιτικού φαγητού καθώς και την διοργάνωση catering σε cocktail και παιδικά parties, αυτή η μονάδα παραγωγής, δεν μοιάζει καθόλου με εκείνα που έχεις στο μυαλό σου. Είναι μια μεγάλη κουζίνα! Μια κουζίνα χωρισμένη σε έξι αυτόνομα τμήματα: αρτοποιίας, σφολιατοποιίας, ζαχαροπλαστικής, σοκολατοποιίας, παγωτού (14 γεύσεις με πιο διάσημη το παγωτό κασάτο), και κουζίνας. Με άλλα λόγια, στον Παπασπύρου μπορείς να βρεις αναλλοίωτες συνταγές από το 1940 για τα πάντα! Παρόλα αυτά, εκείνο για το οποίο ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους στον χώρο, είναι το ότι αφού δεν βάζει συντηρητικά, δεν υπάρχει stock παραγωγής. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε αποφασίσεις να πάρεις από τον Παπασπύρου, είναι της ίδιας ημέρας. Αν το αφήσεις στον ήλιο, θα χαλάσει. Έτσι όπως ακριβώς θα έκανε αν το είχες φτιάξει εσύ στην κουζίνα σου.

DSC_0094 (Small)

Φωτογραφίες: Νέστορας Τσακός

Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15 Αχαρναί, Τηλ: 210 2409235 | Πανόρμου 19 Αμπελόκηποι, Τηλ: 210 6424528 | Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29 Κηφισιά, Τηλ: 210 6204836 | Αγίας Παρασκευής 115 Χαλάνδρι, Τηλ: 210 6842278 |

Δες τα μενού και περισσότερα για την εταιρεία στην ιστοσελίδα τους www.papaspirou.gr